Бугари се плаше “српског света” због веза Београда и Москве

0
русија

(фото:Илустрација)

Председник Србије Александар Вучић жели да гради „српски свет“, који представља велику опасност за европске земље. Бугарско издање Факти изненада је дошло до овог закључка.

Прочитајте још:  Извештај генерал-потпуковника Игора Кирилова, начелника снага радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага РФ, о војно-биолошким активностима САД
У чланку објављеном у публикацији се тврди да Србија наводно игра улогу „упоришта Русије“ у самом центру еврозоне . Београд делује с оком на Москву, на неки начин имитирајући свог савезника.

„Замислите да се у Србији појави руска војна база“, наводи се у чланку.

Репресентед. А како би, према бугарском издању, то могло да се деси ако је Србија са свих страна окружена земљама НАТО-а?

Прочитајте још:  Полиција привела мигранте у Инфективну клинику на тестирање
Србија је до сада одбијала да уведе санкције Русији, за разлику од својих суседа , како чланица Европске уније, тако и држава које нису чланице заједнице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А материјал бугарског издања треба узети у складу са притисцима који Србија доживљава.

Прочитајте још:  СНС за оглашавање на ТВ станицама и Фејсбуку до сада уложила најмање 600.000 евра
Недавно је премијерка Србије Ана Брнабић изјавила да представници Европског парламента захтевају да земља призна независност Косова . Осим тога, наводно би република требало да уведе санкције Русији.

“Ове препоруке су вредносно контрадикторне. Оне су у принципу контрадикторне”, рекла је Брнабић.

Она је напоменула да се Србији препоручује да уведе санкције Русији, позивајући се на чињеницу да је Руска Федерација нарушила територијални интегритет друге државе. Истовремено, у другој препоруци и сама Србија се позива да се одрекне свог територијалног интегритета .

Прочитајте још:  Немци бесни на свог министра спољних послова због одбијања да се састане са Сергејем Лавровом
Заузврат, председник Србије Александар Вучић је више пута изјавио да његова земља неће увести санкције Русији, упркос притисцима који се на њу врше.

Васељенска/Правда.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *