Држава купује куће за мигранте у општини Алибунар

1

(Фото: Аваз)

Kомесеријат за избеглице Републике Србије купује куће за мигрантске породице у општини Алибунар, потврдило нам је више људи из овог и околних места.

Реч је о старим кућама по селима у којима годинама, а у некима и деценијама не живе власници.

Kако кажу у Алибунару до сада су спремљени уговори за куповину петнаестак кућа, у које Kомесеријат намерава да насели мигрантско становништво из земља Блиског истока захваћених ратном.

Врло штуре информације из саме Општине селективно се пласирају грађанима, који су, према њиховим речима, у страху од нових комшија са другог континента.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Лично сам видео уговор о продаји куће која ће се потписати у току ове недеље у општини Алибунар. Остао сам без текста, Реч је о кући поред моје, и искрено, није ми свеједно кога ће ту да населе.“ – изјавио је један Алибунарац за медиагроуп.рс.

„Свашта чујемо, свашта и видимо о мигрантима који долазе у Србију. Па, за викенд је и сам председник Вучић послао Војску у Шид да заштити Шиђане од миграната. Ако их населе код нас у селу, да ли ће Војска да патролира и улицама Владимировца и других села у општини, да нас штити од миграната? Или ћемо бити препуштени сами себи, да се боримо за опстанак и останак у свом селу!“ – додао је његов суграђанин.

Из Kомесеријата за избеглице и миграције се још званично нису огласили овим поводом. На њиховом званичном сајту актуелне су приче о „садњи туја у мигрантском центру у Kрњачи“ и сличне приче.

Прочитајте још:  Постигнут договор о храни: Што има Србија, имаће и Црна Гора!

Да ли је баш тако или народ да ипак верује својим очима и ономе што осети на сопственој кожи?



Слободан Јовановић / Медиогруп

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Држава купује куће за мигранте у општини Алибунар

  1. И то купује из државне касе а доларе које узимају од терориста и сороша нацистичког убице СРБА у џеп. Е па нећете још дуго а закон је још увек јасан сранци немогу да буду власници земље и некрњетнина у СРБИЈИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *