Да ли пресуда из Врбаса значи да Војвођани не морају да плаћају неисправну воду

0
воде

(Фото Пиксабеј)

Врбас – Судска пресуда у корист Божидара Царичића из Равног Села поред Врбаса да Јавном комуналном предузећу Kомуналац из Врбаса не мора да плаћа за неисправну пијаћу воду може да представља могућност и за грађане других општина у Војводини који већ годинама немају исправну воду за пиће, да се изборе – ако не за исправну воду – оно барем да не морају да плаћају неисправну, пише данас Војвођански истраживачко-аналитички центар.

Правни стручњак Вељко Милић рекао је да би становници Равног Села свакако могли да употребе ову пресуду и изборе се да не плаћају воду која није за пиће.

Према његовим речима, поред становника Равног Села, ову пресуду би могли да користе и становници других места у којима вода није за пиће, уз опрез да судови не морају нужно донети исту одлуку, пошто судска пракса у домаћем правосуђу није извор права, али постоји тежња да се у сличним споровима доносе исте пресуде.

У Зрењанину који је већ 15 година синоним за “град без воде за пиће”, поводом пресуде из Врбаса први се огласио Грађански преокрет, који је оценио да је судски епилог из случаја ЈKП Kомуналац из Врбаса против Божидара Царичића “одлична вест” и навео да даља примена оваквог тумачења зависи највише од храбрости судија који ће одлучивати у сличним споровима.

“Само образложење пресуде је једноставна истина која се често пренебрегава. Водовод постоји да би довео воду за пиће до наших кућа и станова, а пошто он то не чини онда нема шта ни да наплаћује”, казао је за ВОИЦЕ Душан Kокот из зрењанинског Грађанског преокрета. Додао је да је важно да што више грађана сазна за такве пресуде, јер су охрабрујуће.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Протест на Макишком пољу због почетка градње метроа, грађани и активисти блокирали пут

Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *