Амбасадори Немачке и САД отворили у Београду пицерију где ће радити мигранти!

1

Мигранти у Београду (Фото: Милица Живковић / Васељенска)

Објекат у центру Београда у Цетињској лици отворен је удруженим снагама амбасаде Сједињених Америчких Држава, амбасаде Немачке, Комесаријата УН за избеглице и невладине организације Балкански центар за миграције.

Данас је додељено и 17 сертификата, који ће некима омогућити да раде у тој пицерији и да у будућности добију звање пица мајстора. Америчка амбасада је преко своје Канцеларије за становништво, избеглице и миграције уложила 25.000 долара у реновирање објекра и набавку основне опреме.

Немачка организација за развој и сарадњу (ГИЗ) организовала је обуку будућих радника, у шта је уложено 9.000 евра, а „Чаритис“ је обезбедила 9.000 евра за пратећу опрему и плате запослених. Част да први пробају специјалитете и пице најразличитијих укуса имали су амерички амабасадор Ентони Годфри и његов немачки колега Томас Шиб.

Амерички амабасадор је истакао је да је „Пица Лаганица“ прво предузеће таквог типа које ће пружити подршку и нову шансу избеглицама, како онима из бивше Југославије, тако и онима који сада беже од ратова и прогона широм света. „Ово је само један од начина на који подржавамо напоре Владе Србије да избеглицама омогући миран и достојанствен живот“, казао је Годфри.

Немачки амбасадор истакао је да је „Пица Лаганица“ пример сјајне сарадње двеју држава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Спремни смо да наставимо подршку сличним пројектима. Према нашем искуству из Немачке, замо да уколико желите да се интегришете и постанете равноправан члан друштва, поред учења језика, кључни фактор је и добијање посла“, навео је Шиб.

Додао је да му је драго због тога што је његова земља допринела да неки људи добију шансу на бољу будућност. Немачки и амерички амабасадаори у шали су се сложили да су веома укусне пице један од важнијих успеха овог пројекта и упутили позив свима да се у то увере и пробају специјалитете у Цетињској 15.

Прочитајте још:  АУДИО Снимак куповине гласова је и одговор постоје ли избори у Србији

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Амбасадори Немачке и САД отворили у Београду пицерију где ће радити мигранти!

  1. Da li je ovo početak realizacije paklenog plana o naseljavanju na stotine hiljada migranata u Srbiji, dok nam mladi odlaze u EU a ona nam odatle vraća nepoželjne? Imaju li u državnom vrhu razmišljanja na temu šta to znači? Zbog čega ove ambasade koje su vodeće u razbijanju i YU i Srbije nisu otvarale picerije i druge pogone za one koji odlaze iz Srbije, nego za povratnike sa ratišta i proterane iz EU? Da li se time Srbiji stavlja rampa za sva vremena za ulazak u EU? Ko koga ovde voda i konkuriše Domanovićevim junacima?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *