Председник Аустрије сагласан са Макроновим изјавама о НАТО-у и ЕУ

0

Александар ван дер Белен (фото: MetropoleVienna)

Беч – Председник Аустрије Александар ван дер Белен изјавио је да је сагласан са мишљењем француског председника Емануела Макрона у вези са безбедношћу у Европи и стањем у НАТО-у.

Он је након састанка са председником Белорусије Александром Лукашенком у Бечу, рекао да је за ЕУ често тешко да донесе јединствену одлуку у вези са спољном политиком, јер је потребно да се усагласи став свих 28 земаља, а не само одобрење једног председника или министарства спољних послова.

„Углавном је потребно доста времена за усаглашавање мишљења. Некада сам саркастично напомињао да гледајући политичку структуру ЕУ није изненађујуће то колико је времена потребно, већ чињеница да ЕУ уопште постоји“, истакао је Ван дер Белен.

Ван дер Белен је нагласио да је Макрон у праву у вези са многим питањима приликом „изношења дијагнозе о НАТО-у“ у интервјуу за магазин Економист, када је рекао да је Алијанса доживела „мождану смрт“, јавио је ТАСС.

„Учествоваћемо у дугим дискусијама у покушају да пронађемо пут за излазак из ове ситуације“, додао је аустријски предсједник. Изјаве Макрона о НАТО-у критиковали су немачки канцелар Ангела Меркел и генерални секретар Алијанске Јенс Столтенберг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Срна

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *