Сорош се сусрео са Заевом због “мини Шенгена”

0

Сорош и Заев (Фото: Влада Македоније)

Охрид – Премијер Зоран Заев се током радних састанака у Охриду овог викенда састао и са потпредседником фондација Отвореног друштва Александром Сорошем.

У писменом одговору речено је да је састанак део нове регионалне иницијативе за западни Балкан. Биће одржани састанци са представницима Европске комисије, Европске банке за обнову и развој, Европске инвестиционе банке, Савета за регионалну сарадњу и са потпредседником Фондација за отворено друштво Александром Сорошем, који се, како кажу из владе, залажу промоција људских права, правде, боље јавно здравље и образовање.

“Нема нове тајне у новој иницијативи земаља Западног Балкана – то је иницијатива за бољи Балкан и бољи живот свих грађана у региону. Иницијатива за бољи западни Балкан нема никакве везе са најављеним пријевременим изборима у нашој земљи “, навела је влада у одговору.

Влада тврди да је појачано полицијско обезбеђење на Охридском аеродрому ангажовано због присуства старијих гостију на регионалном састанку у Охриду или због потреба шефова држава и влада у региону који су присуствовали безбедносним састанцима.

РДЕ / Превод: Васељенска ТВ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *