Српска помоћ за Сребреницу спискана у Дизниленду!

0

Младен Грујичић (Фото: TV 1/Printscreen)

Сребреница – Радомир Павловић Лало, најближи сарадник начелника Сребренице Младена Грујичића, узео је провизију од 30.000 евра након сумњиве куповине пословног комплекса чија је цена пренадувана и с делом тог новца отпутовао у Дизниленд.

Павловић, иначе бивши председник сребреничке скупштине и лидер СНСД у тој општини, уживао је у Паризу само пет дана пошто је на рачун легла провизија, о чему сведочи фотографија коју је објавила његова ћерка на друштвеним мрежама.

Милион за азил
Ово тврди Десница Радивојевић, бивши Грујичићев саветник, који је и сам учествовао у проблематичном пословању. Он признаје да су Грујичић, он лично, као и три друга начелникова сарадника, узели укупно 120.000 евра за наводне посредничке улоге у том послу.

Наиме, општинско руководство Сребренице са Грујичићем на челу, злоупотребило је милион евра донације коју је Влада Србије проследила ради оживљавања производње у пословном комплексу у Поточарима и за запошљавање око 300 радника. Општина је купила руиниран објекат за 850.000 евра од Словенца Михе Живеца, који раније није успевао да га прода ни за упола мању цену. У згради је сада азил за псе, а запослено је тек петоро људи у једном погону дрвне индустрије.

– Већ првих дана јануара 2018. године, општина је Словенцу уплатила 850.000 евра. Али је он потом нама вратио 120.000 евра. Тако је усмено уговорено на састанку у једном београдском хотелу где су били Грујичић, Живец, Павловић, па између осталих и ја. Живец је са рачуна своје фирме “Идеал дизајн”, из Поточара преко Уни кредит банке из Бања Луке3 5. јануара 2018. године у две транше уплатио 50.000 и 70.000 евра на рачуне аустријских фирми “ИСД Инститјут фор стракчерд дивелопмент”. Власник тих фирми је Александар Петрич, који је правио те фиктивне уговоре како би се забарушили трагови. Онда је подигао тај новац и поделио по договору у хотелу, о чему постоји и аудио запис – прича Радивојевић и наставља:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Ваксерске лажи: Медији су почели да објављују пакете прича о крвним угрушцима изазваним хладним временом

Пала пријава
– Највећи део колача од чак 40.000 евра припао је Грујичићу, његовор саветнику и ментору Павловићу 30.000 евра, а Владану Миловановићу, шефу кабинета 10.000 евра. Петрич, преко чије фирме је све ишло, добио је 20.000 евра. Толико сам добио и ја на име консултантских услуга. Већи део новца дељен је на руке.

Desnica Radivojević

Он је недавно поднео пријаву за проневеру новца.

– Пријава је и против мене. Схватио сам да ништа није урађено на развоју Сребренице. Не можете толико пљачкати, нарочито не новац, донацију из Србије. Очекујем да надлежни све истраже.

И СНС у РС упозоравао: Новац ће завршити у приватним џеповима
Дан након што је председник Вучић 3. априла 2018. рекао да ће Србија издвојити 5 милиона евра за помоћ градовима и општинама у РС, одреаговао је СНС у РС упозоравајући да та средства могу бити злоупотребљена:

– Велика је вероватноћа да ће тај новац у РС бити злоупотребљен од стране појединих режимских бизнис политичара у кампањи која је пред нама и да ће већим делом завршити у приватним џеповима. Према томе, молимо лично господина Вучића и Владу Србије да та средства, која су наменили за очување српских огњишта у Српској, преусмере на очување истих на KиМ.

Србија данас / Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *