Нова правила: YouTube почиње с масовним брисањем налога?!

0

(Фото: Принтскрипт)

Нови Услови коришћења  за Гоогле-ову видео платформу ступају на снагу већ 10. децембра.

YouTube је већ почетком новембра месеца прошле недеље почео са слањем сижеа обавезујућег документа на е-маил адресе аутора.

Међутим, са теза је изостала потенцијално спорна ставка…

У одељку Аццоунт Суспенсион & Терминатион пуне верзије јасно стоји – “YouTube may terminate your access, or your Google account’s access to all or part of the Service if YouTube believes, in its sole discretion, that provision of the Service to you is no longer commercially viable”.

Народским тумачењем ових намерно уопштених фраза, може се претпоставити – процене ли надлежни, дакле алгоритми сајта или људи у YоуТубе-у, да од рекламирања код одређеног аутора нема нарочите финансијске вајде – оде му налог!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kоје је оправдање за овај потез, чуће се ако се компанија огласи по овом питању, напомиње СK. Вероватно је по среди још једна чистка канала, где ће они мањи поново награбусити. Али то се неће десити, ако они остварују некакву зараду, која вероватно превазилази износе

Подсетимо, YоуТубе је почетком прошле године заоштрио критеријуме монетизације, за чију је квалификацију налог морао да забележи хиљаду претплатника и четири хиљаде одгледаних сати током једне године, да би се ућарио који долар.

Мондо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *