Папа Франциско учествовао у паганском обреду обожавања богиње плодности у Ватикану!

0

(Фото: Притнксрипт)

Ватикан – Међународна група католичких свештеника и учењака позвала је папу Фрању да објави јавно извињење због одржавања обреда на ватиканском тлу, који је укључивао обожавање поганске богиње плодности.

Петиција коју је потписало 100 свештеника, научника и утицајних чланова Цркве захтевала је да се папа “јавно и недвосмислено покаје” због учешћа у богослужењу Пахамаме, поганске богиње плодности, током амазоновог синода у Ватикану прошлог месеца. Група је напоменула да је “свако учешће у било којем облику поштовања идола … објективно тежак грех ком само Бог може судити.”

Видео са церемоније 4. октобра, одржане у Ватиканским вртовима, приказује Фрању како благосиља статуу голе, трудне богиње, пре него што ју је примио на поклон од амазонског клера.

Неколико дана касније, папа се молио испред статуе Пахамаме у катедрали Светог Петра, а потом је у процесији пратио у синодску дворану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Свечаности су изазвале немир у католичком свету. Реплике статуе Пахамаме касније су одузете из цркве у близини базилике Светог Петра у Риму и бачене у реку Тибер. Дело је починио човек који је статуе описао као лажне идоле који крше католичка учења. Као одговор на инцидент, Францис је затражио “помиловање људи који су увређени овим чином.”

Франциско је у уторак издао критичну изјаву упозоривши на опасности “љубоморе, зависти и супарништва”.

У ономе што је интерпретирано као приговор његовим критичарима, папа је рекао: “Када лоше говорите о некоме, уништите га. Језик је застрашујуће оружје – трачеви убијају, клевету убијају, али љубомора и завист једног уништавају другог. ”

Прочитајте још:  Лавров је рекао да су западне земље ОЕБС претвориле у арену пропагандних борби

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *