Председник и министри се уплићу у сопствене лажи

0

Бранко Стефановић (Фото: Foto: Medija centar)

Београд – Док је узбуњивач Александар Обрадовић прексиноћ давао интервју Југославу Ћосићу на Н1, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је истовремено на О2 износио „одбрану“.

Међутим, фокус његовог излагања је била устаљена напредњачка реторика о опозицији ,“лоповлуку“ Драгана Ђиласа и куму Марка Бастаћа, док је у делу у којем је говорио о умешаности његовог оца Бранка у куповину оружја по повлашћеним ценама био контрадикторан, па чак и износио ставове супротне ономе што је претходно говорио председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, наиме, тврдио да је Бранко Стефановић запослен у фирми ГИМ која по повлашћеним ценама купује оружје из Kрушика, док је министар полиције то синоћ демантовао, наводећи да његов отац није запослен у ГИМ-у.

Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, каже за Данас да је Небојша Стефановић прексиноћ заправо гласно рекао да је „Александар Вучић лагао“ када је изјавио да је његов отац Бранко Стефановић запослен у фирми ГИМ.

Према њеним речима, то је истовремено и доказ њене тврдње да се Вучић састао са власником ГИМ-а Гораном Тодоровићем, јер је само од њега могао сазнати да је Стефановићев отац запослен у тој фирми, „а чиме је опет он Стефановића оптужио да лаже“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ако томе додамо да је и Ивица Дачић оптужио Вучића да је слагао када је 2016. изјавио како је отмица радника наше амбасаде у Либији 2015. године мотивисана и трговином оружјем, ви видите да сви најближи Вучићеви сарадници и партнери почињу да се дистанцирају од њега и оптужују га да лаже. Пошто је потпуно очито да их је афера трговине оружјем људи најближих Вучићу највише до сад пореметила, а притисак свих нас који свакодневно износимо чињенице огроман, сведочимо како се из дан у дан сви они саплићу о сопствене лажи и да су у неодбрањивој ситуацији – истиче Тепић.

Српско оружје и у Украјини

Лидер Двери Бошко Обрадовић затражио је јуче хитну оставку Небојше Стефановића на све државне и страначке функције, а од републичког јавног тужиоца Загорке Доловац налог за хитно хапшење, истражни поступак и кривично гоњење Горана Папића, Бранка и Небојше Стефановића. Он је на јучерашњој конференцији за новинаре у Скупштини Србије упитао ко је Горан Папић, заменик шефа СБПОK-а и „Стефановићев човек од поверења“.

Прочитајте још:  Под Шарчевићем, образовање у Србији је доживело потпуну пропаст

– О томе колико су се ови људи осилили и мисле да могу да раде шта год им падне на памет јер имају заштиту врха власти говори случај бруталног пребијања Дејана Пејовића од стране Горана Папића лично, који се одиграо 22. октобра у Заплањској улици у Београду – рекао је Обрадовић. Подсетимо, лист Данас је први писао о томе како је отац Горана Папића, власник ресторана поред ресторана у власништву Дејана Пејовића, напао Пејовића, а на његову изјаву да је позвао полицију одговорио је са: „Знаш ли ти ко је мој син, знаш ли ко му је кум? Министар полиције!“. Потом се на лицу места појавио Горан Папић и његов колега Томислав Антонијевић, шеф одсека УKП, који су брутално претукли Дејана Пејовића.

Катарина Живановић / Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *