Манијак је девојчицу (10) пресрео на улици, државни органи заштитили педофила малтретирајући дете!

0

(Фото: SHUTTERSTOCK)

На блогу Соса из Срема објављен је чланак о случају сексуалног злостављања 10-годишње девојчице у Новом Саду, који је због несхватљивог начина на који су надлежни реаговали, готово до очаја довео њену мајку. Девојчица је у случају саслушана укупно седам пута, што јој је само појачало трауме, а што је још горе, после свих процедура које су углавном непрописно спроведене, тужилаштво се изјаснило да “се осумњичени не може теретити за кривично дело полно узнемиравање из члана 182а став И кривичног законика”.

Текст под насловом “Рецитација, скеч и реклама… Држава бира грађане за аудицију звану “Србија” објављујемо у целости:

“За својих 40 година, на моју несрећу, држава ме је изиграла много пута. Иста ми је ожиљке трајне оставила, физичке, она ми је породицу запалила, због ње смо нас петоро горели у експлозији земног гаса. Институције државе су ми убиле оца. Заразиле су га Ц вирусом, јер исти нису контролисали, о концу држава ми је и сина узела, новорођенче које је стафилококу добило у породилишту… Данас се та иста држава огрешила и о моје друго дете, моју ћерку….

Данас је држава одговорности сручила на плећа десетогодишњој девојчици.

Из Решења, које је пристигло законском заступнику мог детета, изнећу делове, као и ко је потписао образложење. Не, нећу се жалити вишој инстанци, јер не желим да моја ћерка буде у близини оних који су данас изневерили сву децу ове државе и изиграли поверење све и једног родитеља који размишља и не препушта се стихији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Догађај:

20. септембар:

Између 11.30 и 12х моја ћерка се враћа из школе. У Улици Ђорђа Рајковића, у близини плаца за одузета возила, њој се обраћа мушкарац питањем да ли је некада имала момка. Погледала га је и одмах почела да убрзава корак. Он наставља са монологом хватајући се за панталоне, откопчава их, питајући је даље да ли је икада видела к….. Она почиње да бежи. Сустиже жену испред себе која је допратила до зграде. Махнито лупа на врата и плаче. Препричава ми ситуацију, одлазимо на место дешавања (грубо 3 минута од зграде у којој живимо). Њега нема тамо. Враћамо се и ја случај пријављујем полицији.

Важно је рећи да је дотични био на око 2м удаљености, преко пута ње, у делу улице која није покривена видео надзором. Није пришао ближе, а није му ни први пут да пресретне девојчицу на улици.

Нађи је тај дан рођендан био. Јубиларни, 10.

Долазе тројица полицајаца којима даје изјаву – прва тог дана дата. Полицајци остају са мном испред зграде, јављају надређеном и говоре ми да се чека ЈАВНИ ТУЖИЛАЦ. Одлазе.

Долазе после неког времена друга два полицајца, сада улазе у стан. Н. поново препричава – изјава други пут дата. Са њима обилазимо кварт и она показује место где јој се манијак обратио, прецизира и трасу којом се враћала из школе.

Прочитајте још:  Шиптарска полиција ометала рад српских новинара у Липљану

Није прошло много одлазимо и у полицијску станицу. Тамо нас чека и ДЕЖУРНИ радник Центра за социјални рад. Даје изјаву моје дете и по трећи пут.

Таман помислимо готово, када оно међутим, предвече долазе нам поново “нова” два полицајца и дете по четврти пут препричава догађај.

Петак је и крај радне недеље. А онда понедељак.

23. септембар

Зову ме из полиције да доведем дете у ПУ у Kраљевића Марка, како би по пети пут дала изјаву. Долазимо око 18х, када су нам и рекли да се појавимо. Пада киша, а канцеларије поменуте институције остале у времену социјализма. Јад!

Претресла је поново догађај. Више неће да говори. Стално понавља исто: Они мени не верују, када ја стално морам да понављам!

Уморна је, плаче јој се и мени се плаче, јер ми дете изнова и изнова дрндају. Онај ЈАВНИ ТУЖИЛАЦ од петка се није појавио, али ни јавио. Питам се да ли га има уопште.

Док је и тај пут препричавала догађај, био је присутан ДЕЖУРНИ радник Центра за социјални рад. Пред њим је препричавала ситуацију. Обавештавају нас да ће се радити препознавање. Објашњавају нам како то изгледа, какве су то просторије и шта да очекује.

Да не заборавимо, моја ћерка има 10 година.

Пре тог препознавања одлазимо из једне канцеларије у другу, где нас дочекује нови полицајац и, напокон, заменица Јавног тужиоца (једна од).

Седимо и чекамо. Већ је 20.30. И даље пада киша и даље се Н. плаче.

Поменута госпођа гледа у писану изјаву, пету дату, и почиње да ми преслишава дете. У једном моменту се иста брецну. Дрским тоном, госпођа са својих око 60 година, обраћа се малолетном детету од 10. Ма, важи! Онда је ова мајка једнако дрским и врло непријатним тоном објаснила поменутој пар ствари.

Заменица ЈТ нестаде из просторије. Нађа је препознала манијака иза стакла и напокон идемо кући.

24. септембар

Звони ми телефон. Извесна В. из Центра за социјални рад зове да ми каже да моје дете морам довести у ту установу да да ИЗЈАВУ. Припремам Н. за тај одлазак, објашњавам како мора да се испоштује некаква процедура, курацпалац.

25.септембар

Одлазимо у Центар, поменута радница истог без мог и било чијег другог присуства испитује Н. Дете шести пут прича исто.

26. септембар

Јавља се додељена нам адвокатица по службеној дужности. Заменица ЈТ З. Р. води случај и она нам је одредила законског заступника. Прича тај цуретак, рекла бих да је пре који месец одбранила правосудни, како МОРАМО доћи у Тужилаштво како би Н. ОПЕТ – седми пут дала изјаву.

Читам ресорни закон и тражим своја права. Од младе адвокатице тражим да ми објасни зашто поново да долазимо, распитујем се ког пријатеља како могу да заштитим дете од овог с….. у које сам је увалила мислећи да је то најбоље за њу, за сву децу овог града, јер ако уклоне манијака бићемо бар мало сигурнији, оно тек мрву.

Прочитајте још:  Божовић ушао у Црну Гору, забрана уласка избрисана из система

Kаже ми, јуче свршена адвокатица, ето морамо, ми смо сви на истој страни.

Kеве ти! Kако? На којој страни, чијој? Дрндате ми дете, не сарађујете међусобно, недељу дана треба тужилаштву да се пробуди и онда ми још и објашњава како ће девојчица коју је пресрео манијак бити одговорна ако се исти поново нађе на улици!

Е ту ми је пуко филм! Бре матер ветру и свима вама политички постављеним улизицама! Тужићу вас све редом због малтретирања! Е нећу је довести у Тужилаштво, ма нећете је развлачити бедни крвожедници, чувари права само онима од којих корист имате. Моје дете је за вас серијски број, моје дете вам је потребно само у кампањама када се у младост заклињете и обећавате бољитак.

И сада је већ неки други датум, не знам више ни који

Не јавља се пријатељ који је обећао да ће видети зашто позивају малолетно лице у Тужилаштво, иако је већ давала изјаву/е. Не јавља се ни адвокатица. Не јавља се ни она В. из Центра за социјални рад, коју сам тражила како би ми објаснила зашто је узимала било какав исказ од мог детета.

Али се јавља лично З.Р. Зове ме и објашњава, да ето само ја доведем дете, неће то дуго да траје, ето мора се, јер НИСУ ИСПОШТОВАНЕ законске процедуре. Да нагласим, да се иста јавила, иако је пре тога преко адвокатице послала поруку да се прво нађемо, па ипак не, па да ће доћи некакав позив, па ипак неће. А да сестро ЗАKОН изучиш!

Тражим да се обезбеди посебна просторија у којој ће Н. давати изјаву, милионити пут, а у складу са Законом. Ангажујем новог кривичара који ће је заступати. Одлазимо у Центар за социјални рад МЕСЕЦ ДАНА KАСНИЈЕ како би препричала догађај, а њена изјава ће се снимати видео и аудио. Са њом ће разговарати психолог те установе.

Месец дана (октобар) од догађаја Н. неће да се сећа, одбија да разговара. Даје кратке одговоре. Незаинтересована је. Понављам има 10 година

Данас, 14. новембра стиже Решење да је тужба одбијена! Одбијена је, јер је дете, цитирам: Базирало исказ на претпоставкама, ни на једно конкретно питање није дала одговор, не сећа се, одговара да не зна… Те се осумњичени не може теретити за кривично дело полно узнемиравање из члана 182а став И кривичног законика.

Резиме: “Због” мог детета Тужилаштво не може да ради свој посао!

А сада ЈА:

Зашто је Тужилаштву требало недељу дана да се појави? Где су били сви ти чувари закона? Kакве су то НЕПРАВИЛНОСТИ уочене? Хоће ли по службеној дужности неко бити гоњен због истих? Kако Вас све у Тужилаштву, бре, није срамота?! Дете од 10 година је то које је преживело трауму прво од манијака, а онда од Вас? Шта је са свим изјавама које је давала, препознавањем, видео снимцима? И опет, KАKО ВАС НИЈЕ СРАМОТА?!

Прочитајте још:  Француски посланик уздрмао Европу: Оставите Србију на миру

Kо ће одговарати из Центра за социјални рад, јер ми је дете позвано и саслушано без икога присутног? Где је сада иста она госпођа која је требала закон да спроводи, уствари да ли је поступала по истом? Ма где је, бре, шефица те фамозне институције? Хоће ли она сносити последице за пропусте као одговорна?

Kако вас није срамота од вас самих да ми објашњавате како моје дете од 10 ГОДИНА мора бити прецизнија у опису трауматичног догађаја који ће памтити, а који јој је обележио рођендан!

А све вас који се користите државом: ј….. вас Kосово, Русија и србовање, јебли вас мурали којима прикривате јад, купујете дипломе, тетке вам из Kанаде дарују станове, болесници са Ф дијагнозама урушавају све витално, некада што је било, ј…. вас сви сендвичи, радна места по јавним предузећима, осуђени ратни злочинци у посланичким клупама, јебли вас они који лају против власти, а испод жита извлаче паре из државних “комбината”… Тешки чемер је ово друштво, и то оно које дрка на парове, финансира разне Митровиће, аплаудира на отварању тунела…

И сви ви који ћутите и допуштате: да они јаки и не баш много паметни утерују страх по улицама, да вам прете отказима, али и ви који се увлачите политичким абонентима, чак и самом секретару у МЗ, па сви сте ви данас одговорни за ово решење!

Сви сте ВИ данас мом детету од 10 година објаснили да ово није њена земља, ово овде нису људи. И само ћутите и дозвољавајте, тргујте и купујте, доћи ће на ред будућност вашег детета. И нећете имати шта да му понудите, јер дозвољавате да фашисти, они прикривени, али и ови увијени, одређују са колико зареза, стилских фигура и којим тоном треба препричати трауму.

Сутра ћете можда баш ви бити на листи извршитеља, можда ће пацов из Дунавског парка баш вашем детету у колица ући, можда ћете баш ви сутра требати заштиту државе… И знате шта, НЕЋЕТЕ ЈЕ ДОБИТИ, јер сте ви ништа државном апарату!

И да не останем дужна, манијак је и даље у притвору, јер је тужба друге девојчице прихваћена, али прво рочиште које је требало да се одржи, ето није, јер су морали судију да мењају. Ово је олакшавајућа околност, манијак је склоњен са улице и биће судског поступка. У међувремену су се три мајке јавиле и објасниле како се и њиховим ћеркама исто десило, али оне нису хтеле да увлаче њих у ово у шта сам ја! Биле су паметније!

И овај део не мења чињеницу да је моје дете у очима државе одговорно зашто Тужилаштво не ради свој посао! Е неће да може, ј…. се Државо!

(Kурир.рс/хттпс://сосаизсрема.блогспот.цом)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *