Извршитељи плене имовину и због туђих рачуна

0
(Фото: mpravde.gov.rs)

Шабац – Шапчанин Ђорђе Бабић има проблема са извршитељима, који му прете запленом имовине због дугова претходне власнице стана.

Бабић је објаснио да није он тај који дугује, чак је и поднео захтев полицији да то утврди. Упркос томе, добио је обавештење од извршитеља да ће му обити стан и запленити имовину.

„Ми смо дошли у стан и нашли смо у вратима обавештење где пише да ће тог дана стан бити обијен у присуству полиције и сведока, и да ће бити пописана имовина дужника Данице Андрић, која не живи на мојој адреси“, каже Бабић за ТВ Прву.

Стан у коме живи купио је 2014. године, а већ пет година има проблема са извршитељима због дугова бивше власнице. Kада је први пут добио обавештење, отишао је и објаснио да она више тамо не живи. Тада су му усмено рекли да је у питању грешка.

Kаже и да се обратио помоћнику министра, који му је рекао да извршитељ зна да дужник не живи на тој адреси.

У канцеларији извршитеља тврде да је све по закону и како имају право да заплене имовину јер се дужник води на тој адреси. Након тога, оштећени може у судском поступку доказивати да је имовина његова.

Бабић је поднео захтев полицији да се промени адреса бивше власнице стана још 2014, када је купио стан. Међутим, након 10 месеци јој је издата лична карта на исту адресу 2015. године.

Kако у МУП-у кажу, она је тек пре неколико дана пријавила пребивалиште на новој адреси, а покренут је и поступак против полицијских службеника.

Прва

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.