Твитер и званично забранио политичко оглашавање

0

Твитер (Фото: Пиксибеј)

Друштвена мрежа Твитер  изменила је правила за политичко оглашавање на својој платформи које је најавила крајем прошлог месеца. Измене правила о оглашавању ће ступити на снагу 22. новембра.

За разлику од првобитних вести, које су указивале да ће Твитер забранити све облике поитичког маркетинга, нова правила подразумевају забрану реклама појединачних кандидата, званичника и политичких партија, али не и деперсонализоване поруке које се тичу друштвеног ангажовања, попут оних о климатским променама.

Таквим рекламама, којима ће бити забрањено да таргетирају кориснике на основу места становања, ће такође морати да добију посебан сертификат како би могле да буду приказане на Твитеру.

„Профитне организације које желе да приказују огласе који подучавају, подижу свест или позивају људе да предузму мере у вези са [друштвеним] узроцима такође морају да се придржавају следец́их додатних ограничења: огласи не би требали имати примарни циљ постизања политичких, законодавних или регулаторних резултата а огласи морају бити везани за јавно исказане вредности, принципе или уверења организације”, наводи се у саоштењу..

Портал Тхе Информатион наводи да ће нова правила „вероватно изазвати конфузију” због тога што циљеви који јесу дозвољени нису прецизно дефинисани, што значи да разлика између политичких и неполитичких друштвених циљева није довољно јасна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Технолошки гигант Фејсбук (Фацебоок) недавно је саопштио да неће забрањивати политичко оглашавање на својој платформи и да неће проверавати рекламе које плаћају политичари, након чега је извршни директор и суоснивач Твитера Џек Дорси најавио да ће његова фирма забранити све видове политичког маркетинга.

Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *