Крај бајинобаштанског туризма! Нова правила уласка у национални парк: На Тару кроз наплатну рампу

0

Тара (Фото: В. Веизовић)

Бајина Башта – Улазак возилом у Национални парк “Тара”, наплаћиваће се од наредног пролећа. У ово заштићено добро, аутомобили ће убудуће стизати само преко једне од три наплатне рампе. Како кажу надлежни, финансијска добит је само један од разлога за увођење ове новине, а наглашавају и да ће локално становништво бити ослобођено плаћања ове накнаде.

“Потребна нам је боља контрола улазака, пре свега због честих пожара који причињавају огромну штету, али и зато што је све више страних туриста који залутају у беспућима планине “, објашњава за “Новости” Драгић Караклић, директор НП “Тара”.

“Капије су потребне и због великог броја миграната који овуда пролазе. Важно нам је и прецизније вођење статистике о посетама, као и пружање информација туристима. У току је изградња једне капије на Перућцу, а ускоро ћемо подићи још две на Калуђерским барама, како бисмо током следеће године почели са наплатом улаза.”

Очекује се да ће улаз путничким возилом у Национални парк “Тара” коштати од 250 до 300 динара.

Новости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *