Изменом закона о референдуму Вучић и Дачић припремају терен за предају Kосова окупатору

1

(Фото: В. Веизовић)

Београд – Покрет Доста је било саопштио је данас да Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије најављеним изменама Закона о референдуму намеравају да укину одредбу по којој је за успех референдума неопходно да на њему своју вољу изрази минимум 50 одсто уписаних бирача.

„Власт на овај начин потпуно обесмишљава суштину референдума и отвара себи могућност да са минималном подршком искључиво своје партијске машинерије из Устава уклони преамбулу о Kосову која штити територијалну целовитост Србије, у складу са Резолуцијом УН 1244“, наводи се у саопштењу.

ЂБ је навео да владајућа коалиција „зна да на референдум о избацивању преамбуле о Kосову из Устава Србије не би изашло ни 20 одсто уписаних бирача“ и додао да је то основни разлог за измене Закона о референдуму.

„Власт у Србији ужива пуну подршку ЕУ и Немачке, а заузврат треба да испуни три захтева који су у њиховом интересу: да се добровољно одрекне Kосова, да пристане да буде паркинг за мигранте којима земље чланице ЕУ одбију захтев за азил и да се повинује колонијалној судбини и дужничком ропству који су Србији намењени“, додаје се у саопштењу ЂБ.

ЂБ је навео да би уместо измена Закона о референдуму, власт пре свега морала дадонесе Закон о Kосову и Метохији – на шта је обавезује члан 182. Устава Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додаје се и да је тај покрет пре више од годину дана јавности представио свој нацрт Закона о Kосову и Метохији, који представља пресек Устава Србије и Резолуције УН 1244, а ослања се на модел Данске и Фарских острва.

Прочитајте још:  Суд немоћан: Шарић изврнуо руглу читав правосудни систем

Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Изменом закона о референдуму Вучић и Дачић припремају терен за предају Kосова окупатору

  1. Ово ДостаЈЕБИЛО преузело “функције” покојне Бабе Ванге, па зна и оно што још није ни писано да ће се десити.
    А не зна да ће на првом замишљеном референдуму бити постављено питање да ли изменом изборног закона треба предвидети да се све странке које не пређу изборни цензус (5%) бришу из регистра политичких организација, без могућности да се било који од оснивача укинуте организације током наредних десет година појави међу оснивачима неке нове странке, партије или било каквог “удружења грађана”.
    Све то као “награда” за немешање у озбиљне послове.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *