„Увоз са Косова“! Бомбоне поређане у облику мапе „велике Албаније“ у радњама у Србији

0

(Фото: CC0 / Pixabay / tookapic)

Окупиране територије – Велики број трговинских ланаца у Србији у својој понуди има „Камила“ бомбоњере, на чијој декларацији је јасно истакнуто да је „увоз са Косова“, чиме се крши Устав Србије, где у преамбули стоји да је то саставни део наше земље, као и препоруке Министарства трговине, пишу „Новости“.

Када се отвори кутија бомбоњере, приметно је да су чоколадне бомбоне поређане у облику мапе „велике Албаније“, наводи лист.

Како се наводи, надлежни органи, аналтичари и представници Удружења потрошача најоштрије су осудили продају оваквог производа у нашој земљи и поручили да он под хитно мора да буде склоњен са рафова.

Аналитичар и извршни директор Центра за међународну јавну политику Мишел Зубеница рекао је да овакве ствари не би смеле да се догађају у Србији и да би овај производ што пре морао да буде склоњен са рафова.

Како је објаснио, став Србије по питању КиМ је јасан, као и Устав Србије због чега производи са косовском декларацијом не би смели да се продају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Све ми је ово додатно несхватљиво ако имамо у виду да они већ дуго држе 100 одсто таксе на нашу робу и да се наше фирме муче да неки производ пласирају на Косово. Уз све то бомбоњера има облик ‘велике Албаније’ – што је директна провокација за сваког нашег грађанина“, рекао је Зубеница.
Из Националне организације потрошача Србије истичу да је овакав начин декларисања мимо свих законских норми, али и непоштовање грађана.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *