Вeлики успех УГ „Дрина етно – арт“ у Ариљу- Биљићу и Васићу прва и друга награда

0

(Фото: Фејсбук Владисав Биљић)

У организацији Библиотеке Ариља 15. новембра отворена је 21. смотра ликовног стваралаштва аматера Златиборског округа, која је окупила 36 уметника са 69 радова…

Смотра ликовног стваралаштва аматера Златиборског округа окупила 36 уметника са 69 радова

Овога пута на смотри су се појавили уметници из Ариља, Пожеге, Ужица,Сјенице, Бајине Баште,Чајетине, Нове Вароши и Пријепоља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Доминантан део изложбе и овога пута су пејзажи, углавном рађени техником уља или акрила на платну, али појављују се и неке нове теме и технике, попут инсталација и сликаног стакла, који више захватају са извора модерних уметничких тенденција, стављајући до знања да токови  друштвеног развоја не остављају по страни ни једну област човековог деловања, – рекла је на отварању Сања Софијанић, историчар уметности.

 

Владисав Биљић

Бајину Башту је овога пута представљало 10 уметника, највише, уз домаћина смотре. Ту су били Милоје Васић и Мирко Узелац са скулптурама, те Јордана Хана Стојкановић, Мира Марковић, Душан Петровић, Јелисавета Петровић, Момчило Стефановић, Слађан Игњатовић, Горан Екмешчић и Владисав Биљић, са разним сликарским техникама.

Селекциона комисија, са председником Љубивојем Јовановићем, мастером уметности и члановима Маријом Ђорђевић, академским сликаром и Сањом Софијанић, историчарем уметности, похвалила је осам и одабрала  три награђена аутора.

Похваљени су Ризо Токовић, Мира Петаковић, Кемал Шпиртовић, Мира Никитовић и Данијела Марковић, те и тројица чланова  УГ „Дрина етно – арт“ – Момчило Стефановић, Мирко Узелац и Слађан Игњатовић…

Милоје Васић

Прву награду, за пејзаж „Крива Дрина“ добио је Владисав Биљић , другу Милоје Васић за дуборез Св. Архангел Михаило, а трећу  Андријана Ђенић из Чајетине за слику „Жубор“.

Прочитајте још:  "Таблоиди су му убили мајку, а сад му разапињу жену": Хју Грант јавно подржао принца Харија

Посебна захвалница организатора додељена је  УГ „Дрина етно арт“ из Бајине Баште.

У кратком обраћању бројним посетиоцима, Биљић је захвалио у своје и у име чланова УГ „Дрина етно – арт“, јединог активног удружења уметника у Златиборском округу…

„Поново кажем оно што понављам годинама – организујте се и правите удружења, јер ћете тако много лакше реализовати ваше активности, а и доћи до нужно неопходних средстава…Време је тешко, велики је скандал и што је укинута републичка смотра, као други ниво сусретања, упознавања и дружења уметника. Зато честитам овој ариљској установи културе на упорности и позивам их да истрају у одржању  манифестације. На жалост, много је уметника одустало и напустило ову смотру, само зарад своје сујете. Зато вас молим и позивам да је превазиђемо, јер у рату сујета највише губи управо култура и уметност.“

Поставка 21. смотре сликара аматера Златиборског округа биће отворена у наредних месец дана у Градској галерији у Ариљу.

Портал ББ глас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *