Русија поручује: Даље руке од Африке

0
лавров

Сергеј Лавров (Фото. Sputnik / Алексей Дружинин)

Русиј позива светске силе да не наметају афричким земљама своје „рецепте“, између осталог и када је реч о решавању унутрашњих конфликата, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Лавров је, говорећи на састанаку министара спољних послова земаља Г20 у Јапану, рекао да би цео свет требало да се придржава принципа „афрички проблем – афричко решење“.

„Русија ће подржавати Афрички савез, субрегионалне организације на континенту, са циљем да се сви проблеми реше на начин на који желе те афричке земље“, нагласио је.
Медији наводе и да је на сусрету министара држава Г20 речи било о улози Африке у савременом свету, о огромном економском потенцијалу континента, као и о решавању конфликата које коче Африку да просперира.

Почела је трка за Африку
Подсетимо, недавно је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила да је светска заједница усмерила огромну пажњу на Африку, те да се појављује потпуно нова конкуренција у борби за тај континент.

Уколико се раније водила борба за ресурсе афричких земаља, данас је то борба за пажњу тих држава, истакла је она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *