Америка води тајне ратове ратове у 124 земље

0
(Фото: CC BY 2.0 / DVIDSHUB/Michael J. MacLeod/U.S. Army / Soldiers prepare to hook up howitzer)

Вашингтон – САД су тренутно ангажоване у 30-ак ратова, а воде тајне ратове у чак 124 земље.

„Вашингтон у оружане сукобе улази без оклевања. Највише ратова сам је креирао и водио, а образложење је увек исто: очување демократије и људских слобода“, наводи лист, додајући да је, у ствари, кључни разлог промена режима и долазак на власт оних који ће „службовати под Вашингтоном“, пишу „Новости“.

„Новости“ истичу да је, поред настојања да се стекне превласт у свету, главни мотив непрестаних вођења ратова САД — профит.
„Кључ лежи у војном индустријском комплексу. Чињеница је да би без бесконачних ратова, односно производње наоружања сваке врсте, од пушака и метака, до ратних бродова и подморница, посао у овој области стао, а са њим и америчка привреда у целини“, пише лист.

Подсећа се да је америчка Влада од Другог светског рата била укључена у многобројне ратове и да је, према америчком историчару Вилијаму Блуму, оркестрирала ударе у више од 50 земаља, да се грубо мешала у изборе у 30 земаља, бомбардовала цивилно становништво, и то и уз коришћење биолошког оружја, као и да је покушавала да убије лидере других земаља, најчешће уз подршку Велике Британије.

„Новости“ подсећају и да војни буџет САД за следећу фискалну годину износи 886 милијарди долара (2016. године био је 767 милијарди), што је више него збир војних буџета свих девет земаља које их следе.

Примера ради, војни буџет Кине је 216 милијарди, а Русије 84,5 милијарди долара.

Моралес за РТ: Литијум подстако пуч. У Боливији смо могли дефинисати цену литијума за цели свет (Видео)

Спутник

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.