Словеначка полиција разоружала припаднике Штајерске страже

0

Штајерска стража (Фото: РТЛ Принтскрипт)

Словеначка полиција је у близини Kршког разоружала више особа, припадника тзв. Штајерске страже, контроверзног Мариборчанина Андреја Шишка.

Они су последњих недеља викендом патролирали деловима границе с Хрватском, тражећи илегалне мигранте.

Kако је известила телевизија ПОП-ТВ, то се догодило у јутарњим сатима, кад су чланови те групе имали окупљање у ловачком дому Планина код села Побочје.




Вест је за медије потврдио и Антон Штубљар из полицијске управе Ново Место, задужене за тај сектор границе, преноси Хина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Полиција је приметила наоружану групу особа, маскирно обучених. За 41 особу извршена је провера идентитета, а од седморице је одузето оружје, односно предмети за које они тврде да нису право оружје већ реплике, па су упућене на анализу”, казао је Штубљар.

Апатинци у страху од масе мигранта којих је толико да се народ закључава у куће са првим мраком

Ако се утврди да је реч о правом оружју и да се ради о прекршају, полиција каже да намерава да поднесе оптужни предлог против тих особа.

Незаконите активности Штајерске страже словеначка влада жели да обузда променом неких закона, како би се забранило ношење униформи које подсећају на војне или полицијске, а исто тако и ношење оружја у близини границе, јер су то овлашћења која припадају само полицији и војсци.

Недавно је о контроверзним “сеоским стражама”, за које неки сматрају да су паравојне организације, одржан састанак владиног Већа за националну сигурност, а влада је најавила и законске промене како би се деловање и активност тих формација обуздало и довело у законске оквире.

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *