Ово је тајна срећног и дуговечног брака: Захваљујући њој остаћете дуже заједно

0

(Фото: Depositphotos/Andrew Lozovyi)

Док изговарају судбоносно “да”, сви младенци се надају дугом и срећном браку, али брачна срећа младих парова најчешће траје само пет година, тврде стручњаци.

Управо због тога вршено је истраживање које је показало да је тајна срећног брака у томе да парови месечно проведу пет дана и ноћи одвојени.

Стручњаци сматрају да постоји неколико једноставних корака који могу да осигурају опстанак и дуговечност брачне заједнице, упркос свим препрекама које живот ставља пред вас.

Они испитаници који чешће морају да раде далеко од куће одговорили су да су срећнији у својим везама од оних који не морају често да путују. Одвојеност људима помаже да схвате колико воле своје партнере и колико им недостају кад нису заједно, показало је истраживање.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, пет дана је оптималан број дана за задовољство, ако раздвојеност траје дуже или краће од тога, задовољство опада, преноси клиx. Анкету у којој је учествовало 2.000 људи спровео је “Травелодге” и показало се да је четворо од десет људи који редовно путују екстремно срећно у својим везама.

Исти осећај среће у везама има само троје од десет испитаника који не путују редовно због посла или других околности.

“Брачна срећа је променљива категорија и значајно зависи од укупне животне и тренутне среће. Ипак, срећа мужа и укупна животна срећа већа је када његова супруга такође осећа задовољство браком, односно мања је када жена није срећна”, закључили су стручњаци.

Супер жена

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *