Ово је тајна срећног и дуговечног брака: Захваљујући њој остаћете дуже заједно

0
(Фото: Depositphotos/Andrew Lozovyi)

Док изговарају судбоносно „да“, сви младенци се надају дугом и срећном браку, али брачна срећа младих парова најчешће траје само пет година, тврде стручњаци.

Управо због тога вршено је истраживање које је показало да је тајна срећног брака у томе да парови месечно проведу пет дана и ноћи одвојени.

Стручњаци сматрају да постоји неколико једноставних корака који могу да осигурају опстанак и дуговечност брачне заједнице, упркос свим препрекама које живот ставља пред вас.

Они испитаници који чешће морају да раде далеко од куће одговорили су да су срећнији у својим везама од оних који не морају често да путују. Одвојеност људима помаже да схвате колико воле своје партнере и колико им недостају кад нису заједно, показало је истраживање.Међутим, пет дана је оптималан број дана за задовољство, ако раздвојеност траје дуже или краће од тога, задовољство опада, преноси клиx. Анкету у којој је учествовало 2.000 људи спровео је „Травелодге“ и показало се да је четворо од десет људи који редовно путују екстремно срећно у својим везама.

Исти осећај среће у везама има само троје од десет испитаника који не путују редовно због посла или других околности.

„Брачна срећа је променљива категорија и значајно зависи од укупне животне и тренутне среће. Ипак, срећа мужа и укупна животна срећа већа је када његова супруга такође осећа задовољство браком, односно мања је када жена није срећна“, закључили су стручњаци.

Супер жена

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.