Партизан изгубио након хаоса на Морачи

0

(Фото: Гробари.нет)

Дуго се чекао дерби у “Морачи”, све је ишло ка томе да ће црно-бели прекинути црни низ који имају у тој дворани, али нису успели. Изгубили су од Будућности резултатом 65:60.

Велика борба свела се у пар минута драме на крају меча. Црно-бели су у више наврата имали предност која је стварала утисак да ће рутински привести утакмицу крају, добро играли одбрану док Будућност није толико претила, али је све то успела да сустигне домаћа екипа а човек преокрета био је Никола Ивановић. Две крајње необичне судијске одлуке су на послетку избациле из такта госте, пре свега Тринкијерија.

Најпе није свиран чист фаул над Немањом Гордићем ког је са леђа повукао Данило Николић тако да је Ивановић покупио лопту након промашаја и поентирао. Одмах затим, при шуту за победу Партизана, свиран је фаул у нападу на самом старту напада Вилијама Мозлија. Пејџ је погодио тројку која се није важила, а Андреа Тринкијери је насрнуо на арбитре, утрчао на терен и зарадио искључење!

Подгоричани су врло лоше отворили утакмицу, у том периоду игре и лежи проблем црно-белих који су већ на старту имали прилику да се озбиљније одлепе али су исхитреним потезима или реакцијама сами одржали ривала у животу. Из квартала у квартал игра Будућности се подигла све до нивоа какав је био у трећем периоду у ком се десио преокрет.

Никола Ивановић је имао низ изванредних потеза, био је нерешива енигма за београдски састав и решетао обруч. Црногорски репрезентативац је био најзаслужнији за тријумф, очекивало се више од новајлије Kилпатрика који је одиграо свега четири минута, те је Ивановић искочио из другог плана и бриљирао. Са друге стране су заказали бекови, Kори Волден је у раној фази меча ушао у проблем са фауловима, мало тога је могао да погоди, као и Маркус Пејџ, али и Јарамаз. Једини двоцифрени је у Партизану био Новица Величковић који је одиграо без грешка и постигао 11 поена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Ђоковић: Како су пробудили звер у мени

Kрај утакмицце: 65:60

Никола Ивановић је погодио за +2 на 28 секунди до краја меча. Партизан ће имати напад за продужетак или можда чак и победу.

После поготка Kобса, прве поене на мечу забележио је Огњен Јарамаз и то тројку за нерешен резултат.

Никола Ивановић је погодио тројку, а Мозли је после скока у нападу смањио на -1.

После дуже времена Мартин је донео поене за Будућност, офанзивни скок центра домаће екипе, а на другој страни је Мозли био половичан са линије пенала.

Без поена на обе стране. Оба тима не могу да пронађу пут до коша. Рововска борба у Морачи.

За скоро три минута само по два поена на обе стране. Рашон Томас је реализовао два од четири слободна бацања. Очекује нас веома интересантра завршница.

Трећа четвртина – 51:52

У последњем минуту Kори Волден је уписао своје прве поене, и минималном предношћу црно-бели су отишли на паузу пред улазак у последњу деоницу.

Након офанзивног скока Мозлија, очигледан фаул нису свирале судије, па је Андреа Тринкијери због протеста зарадио техничку грешку.

Црно-бели су у примили већ 17 поена у трећој деоници, лоша одбрана изабраника Андрее Тринкијерија

Серија фаулова на обе стране. Више су на линији пенала домаћи, који прилазе на кош заостатка, након поготка Шеховића. Андреа Тринкијери је морао да спречи серију домаћим и затражио је минут одмора.

Огњен Јарамаз је фаулирао Николу Ивановића у шуту за три поена, а црногорски репрезентативац је два пута био прецизан.

Друго полувреме је отворено сјајним закуцавањем Хасана Мартина, а на другој страни Новица Величковић је одговорио тројком.

Прочитајте још:  Нападима на патријарха и СПЦ странци, преко својих агената, покушавају да покоре српски народ

Полувреме 29:37 – Партизан је сјајном одбраном лимитирао Будућност која нема решење у нападу, док црно-бели разноврсном игром имају предност од осам поена.

Будућност није успела да поентира последњих неколико напада у првом полувремену. Шутеве за три поена промашивали су Николић и дебитант Kилпатрик.

Раде Загорац је био фаулиран при шуту за три поена, и био је прецизан у сва три покушаја. Долази до седам поена, а црно-бели поново имају осетнију разлику.

Тврдо на обе стране, одбране су у првом плану. Црно-бели одржавају минималну предност. Са линије пенала половичан је био Мозли, да би на другој страни Kобс одговорио.

Новаца Величковић је сјајним соло продором поентирао у свом стилу и натерао тренера домаћих Мијовића да затражи минут одмора.

Домаћи кошаркаши су поентирали преко Мејерса, да би Немања Гордић у транзицији поентирао.

Мини серија Будућности, тачније Николе Ивановића, који је погодио тројку, а пре тога је био прецизан за два. Црногорска екипа се вратила у меч, а Андреа Тринкијери је мора да тражи тајмаут.

Прва четвртина – 12:19

Домаћи никако нису успели да поентирају из игре више од пет минута, а последњи напад у првој деоници решио је Рашон Томас за +7 за Партизан на крају прве четвртине

Прво закуцавање за Мозлија. Шорт рол Партизана је пореметио Подгоричане, који нису имали одговора

Сјајна рола младог центра црно-белих Милетића, који је везао четири поена, уз једно сјајно закуцавајне у рекету Будућности.

На другој страни одговорио је сјајни центар Мартин, да би потом Скот Бамфорт казнио лошу одбрану црно-белих погођеном тројком.

Партизан је започео меч серијом 4:0, преко Загорца и капитена Величковића.

Прочитајте још:  Нису само Руси на мети – Украјинац позвао на „пљување“ чак и Србина и Хрвата!

Црногорски тим засад у регионалном такмичењу има само један пораз, од Приморске. Партизан је изгубио двапут, а пре ове утакмице у АБА лиги победио је Црвену звезду те је ово други дерби у низу који играју изабраници Андрее Тринкијерија.

Будућност – Партизан

Пред сам почетак утакмице пригодан поклон добио је Немања Гордић од Подгоричанам уз натпис: “Горда, хвала за све!”.

Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *