Ево зашто је горка домаћа кафа једина коју би требало да пијете

0

Кафа (Фото: Пиксибај)

Многима од нас дан не почиње пре прве шољице кафе. Међу нама свакако постоје они који воле горку кафу, али већина воли мање или више да је заслади.

Међутим, стручњаци кажу да би требало да се угледамо на мањину која пије горку кафу. Судећи према истраживањима не би требало ни да стављамо млеко у кафу јер када се помеша са великим количинама кофеина, излучивање калцијума у урину се повећава, а велика количина се таложи у цревима.

Казеин, који се налази у млеку када дође у контакт са кофеином коагулише и ствара гас који изазива надимање, болове у стомаку и трбушне тегобе. Уз то, нутриционисти кажу да млеко у кафи блокира метаболизам и главни је разлог када неко не може да смрша.




Исто важи и за кафе-торте које су постале веома популарне у последњих неколко година. Кафе богате слојевима шлага и сирупа достижу астрономске количине калорија. На пример, таква кафа у малој чаши може да садржи и до 300 калорија, односно празних калорија које немају хранљиву вредност, па тако чине више штете него користи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чак иако избегавате ову врсту кафе већа је вероватноћа да ћете сипати једну до две кашичице шећера, а то не само да ствара низ здравствених проблема, попут дијабетеса и гојазности, већ и мења оригинални укус кафе. Уколико пак, не волите да пијете горку кафу, онда алтернативу пронађите у природним заслађивачима.

Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *