Ово су знаци који показују да нашем организму недостаје витамин Ц

0

Лимун (Фото: Пиксибај)

Витамин Ц ојачава наш имунитет и штити организам од прехладе и грипе па га је због тога потребно редовно уносити у организам. Упркос честим опоменама лекара, многи то не раде редовно, а ово је неколико знакова који откривају да нашем телу треба витамин Ц.

Најочитији знак јесте чињеница да лако оболимо. Без довољно Ц витамина нема ни довољно белих крвних зрнаца која нападају вирусе и бактерије и самим тим штите организам од грипа и прехладе.

Ако сте уморни, лоше расположени и поспани, то такође може имати везе с недостатком овог витамина. Бројна истраживања обављена на пацијентима који се боре са анксиозношћу показују да је њихово расположење постало боље за 34 одсто након што су у организам унели витамин Ц.

Недостатак овог витамина такође може утицати на везивна ткива која се не обнављају нормалном брзином, па нам самим тим ране спорије зарастају. Без овог витамина су и наши зглобови у лошијем стању, отечени су и болни, а на једноставан јачи додир на нашем телу се стварају модрице. Још један јасан знак видећете и на коси и кожи, ако су суве, онда то значи да у вашем организму нема довољно овог витамина.

Количину витамина Ц у организму повећајте конзумацијом броколија, купуса и цитрусног воћа. Потрудите се да конзумирате свеже воће, а не сокове и друге прерађене деривате.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *