Псовали јој мајку српску и палили косу: Мигранти напали девојку (24) у Пироту

0

Азиланти у Београду (Фото: В. Веизовић)

Пирот – Педесетак пиротских таксиста из неколико удружења, али и оних који самостално обављају ову делатност, организовало је протест испред избеглично-мигрантског центра на Четвртом километру, надомак града. Разлог је, како кажу, напад на њихову колегиницу Наталију Рангелов (24), девојку која се бави таксирањем.

– Синоћ око пола шест сам примила тројицу који су тражили да их одвезем до насеља на Четвртом километру. Чим су сели почели су да пале цигарете, да ми добацују непристојне речи, а један ми је чак опсовао мајку српску. Покушала сам да их смирим, али није вредело, наставили су са вулгарностима и почели физички да насрћу на мене. Један ме је дохватио за главу и упаљеном цигаретом почео да ми пали косу. Зауставила сам ауто и почела да бежим. Некако сам успела да им умакнем, али ово им није први пут да се понашају тако безобзирно и безобразно, чак и према колегама мушкарцима – каже Наталија која је попилично узбуђена и плаши се да више уопште седне за волан и вози мигранте са Блиског истока.

Према њеним речима, полиција је раговала веома брзо и одмах идентификовала двојицу нападача и притворила их док је трећи још увек у бекству.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Њене колеге Михајло Крстић и Зоран Станковић такође кажу да им је „догорело до ноката“ од понашања миграната из Авганистана, Сирије, Ирака, Бурундија којих је Четвртом километру тренутно има око 170.

Окупљаћемо се сваки дан и сиренама протестовати исперд насеља док са тим људима имамо проблема. Дошли су ко зна откуд и овде нам псују мајку српску. Тако нам захваљују за гостопримство. Нека званичници виде шта ће са њима, нек их једноставно одселе одавде – кажу ови таксисти.

Прочитајте још:  Крушик: Поново експлозија, две раднице повређене

Од кад су овде ни један виноград у околини не може да се обере како треба јер пустоше и вонограде и воћњаке, а сада су пшочели да насрћу и на људе – причају други у глас.

Приликом протеста полиција је обезбеђивала избеглично насеље Четврти километар, а мигранти су углавном били испред просторија у којима су смештени. Полиција ће овим поводом и звалнично издати саопштење.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *