Језива исповест Александра, бившег члана секте “Црна Ружа”: Рекли су ми или убиј рођака или – себе

0

Београд –  То је био одређен број убода ножем. Сад не могу да се сетим који је то тачно број био, али је тачно изговорено колико пута у леђа и да треба да се нацрта тај пентаграм преко трбуха и преко груди, да ту треба да се оставе симболи – рекао је овај момак у својој исповести.

Александра Стричевића секта Црна Ружа увукла је у своје окриље, док је још ишао у основну школу. Тада су почели суманути захтеви. Он је гостујући у емисији “Еxплозив” рекао да је од њега тражено да убије рођака, а ако то не може, да убије себе.

Припадници секте лако су ушли у његов живот, а ово је прича о дечаку ког је прогутала секта и нанела му велико зло.

– Питали су ме да ли ја верујем у Бога. Одговорио сам потврдно, онда су директно рекли: Ако Бог постоји, зашто није спасао твоју сестру? – почиње своју исповест Александар.

У то време ишао је у основну школу и није био свестан опасности. Физички су врло брзо ушли у његов живот, уследила су праћења и претње.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Они су били ти који су физички ушли у мој живот, а не ја у њихов. Циљ је да вас науче да мислите њиховом главом. Од мене је захтевано да извршим ритуално убиство и да убијем свог рођака. Ако то не могу да урадим да подигнем руку на себе – присећа се Александар.

Александар каже да је у том тренутку имао 12 година, он додаје и да му је детаљно објашњено шта треба да уради приликом убиства рођака.

Прочитајте још:  Русија: Секташи краду мачке како би "спасили свет од експлозија"

– То је био одређен број убода ножем. Сад не могу да се сетим који је то тачно број био, али је тачно изговорено колико пута у леђа и да треба да се нацрта тај пентаграм преко трбуха и преко груди, да ту треба да се оставе симболи. Ти симболи су заправо абецеда екторијанског језика, који се сматра језиком анђела – каже Стричевић.

– Само сам се повукао, искључио сам рачунар. Дуго нисам причао ни са ким о томе. Само се нисам појављивао на интернету једно време уопште и сматрао сам да сам безбедан. Након тога су почели да ми стижу мејлови прво, где су се распитивали о мени.

Питали су шта се догађа, зашто се не јављам. После тога ти мејлови су постали непријатељски. То су биле и претње да морам да се јавим да ми се не би десило нешто лоше, да ме не би прогутао мрак. Онда су уследили телефонски позиви. Ја никад нисам остављао свој број фиксног телефона. Kако су уследили ти позиви то је изазвало доста велики страх у мени. Пуштали су разне поруке. Видело се да су биле у питању снимљене поруке. То су били крикови – рекао је у даху Александар.

Он је наставио:

– Имао сам невољу у суочавању са проблемима. Све се то дешава због мањка комуникације у породици. Деца су најлабилнија јер су још увек у развоју и осећају велике неправде у животу, осећају велике несигурности и онда када неко покрене причу са њима, они то не кажу родитељима. Таква прича се наставља и продубљује и то оде предалеко. Често оде до крајњих резултата. И дан-данас имамо случајева самоубиства младих, која никада нису разјашњена – рекао је Александар.

Прочитајте још:  Вучић: Марко Ђурић се враћа у Србију

Александар је младић који тврди да се опоравио, да ради и да се не боји, али није сигуран да и данас неко не мотри на њега.

Изашао је из свега захваљујући екипи Бедема која је децу извлачила из најбруталнијих и најтежих ситуација у којима их је затицала.

Епилог свега је да живи са озбиљним срчаним сметњама и високим притиском, али да се труди да спава мирно.

Секта више није оно што може да се види и да се препозна голим оком. Не само да су организоване као верске организације или удружења, већ се врло често крију иза медитације, курсева страних језика, па веровали или не. чак и иза фризерских салона.

Телеграф.рс/Прва ТВ/Еxплозив

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *