Тресао се Београд: Потрес јачине 5,2 степена, епицентар у БиХ

0

oto: emsc-csem.org/RAS Srbija

Сарајево – Земљотрес јачине 5,2 степена по Рихтеру погодио је Босну и Херцеговину око 10 часова и 20 минута. Потрес се осетио и у Београду.

После серије земљотреса у Албанији, које су однеле најмање осам живота, у Београду се око 10:20 часова осетио потрес.

Епицентар потреса јачине 5,2 степена по Рихтеру био је у Босни и Херцеговини, 11 километара југозападно од Невесиња, 77 километара јужно од Сарајева. на дубини од 10 километара, пише сајт за праћење земљотреса.

Земљотрес је затресао зграде, а њихање је трајало прилично дуго, због чега су у многим градовима становници истрчали на улице. Према наводима тамошњих медија, земљотрес се осетио у Сарајеву, Мостару…

На страници ЕМСЦ-а највише коментара остављају грађани Мостара који описују колико се земљотрес осетио, преноси „Кликс“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Био је јак потрес, трајало је дуго. Одавно јачи потрес нисам осетио на подручју Мостара“, један је од коментара.

Коментаре остављају и грађани других херцеговачких градова, али и Дубровника.

„Наша зграда од 10 спратова се добро тресла петнаестак секунди. Веома ружан осећај. Било је застрашујуће“, написао је један становник Илиџе.

Још један становник Сарајева описује да се уплашио и пробудио децу. У многим квартовима у главном граду БиХ грађани су из страха изашли на улицу. Подрхтавање тла осетило се и у околним земљама.

Два земљотреса, један јачине 6,4, а други јачине 6,5 степени Рихтерове скале, погодила су околину Драча, а осетили су се и у региону. Најмање осам особа је погинуло, а има преко 300 повређених.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *