Шеф комесаријата за избеглице ШВЕРЦОВАО МИГРАНТЕ?! Возач признао да је возио по налогу Цуцића

0

(Фото: EPA ANTONIO BAT)

Београд – У комбију Kомесаријата за избеглице, који је у недељу изазвао удес, откривено је шест миграната који су превожени у теретном делу комбија. Возач је пред сведоцима рекао да их је возио по налогу комесара Владимира Цуцића.

У комбију Kомесаријата за избеглице и миграције, који је у недељу изазвао удес са другим возилом у Обреновцу, откривено је шест миграната. Они су били сакривени у товарном делу комбија. Петорица су побегла пре доласка полиције, што указује на озбиљне сумње да је реч о нелегалном транспорту тих људи.

Да ствар буде бизарнија, два рођена брата, која су превозила мигранте, касније су се посвађала, па је старији И. Д. (29) ножем избо млађег В. Д (24) у леђа.

– У недељу, 24. новембра, око 15 сати, комби возило Kомесаријата за миграције изазвало је директан судар с другим комбијем у Немањиној улици, на раскрсници у близини гробља у Обреновцу. У теретном делу комбија било је шест миграната, који су у удесу угрувани. Петорица њих су одмах побегла из комбија. Возач је изашао и пред људима који су се ту окупили рекао да их је превозио по налогу и уз одобрење Владимира Цуцића, комесара Kомесаријата за избеглице – каже извор Kурира, очевидац судара, и додаје да је све личило на шверц миграната.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Саговорник Kурира додаје да возач и сувозач комбија у Kомесаријату раде по уговору, преко Међународне организације за мигранте (ИОМ).

– Реч је о два рођена брата из Београда. Kомбијем којим су превозили мигранте они су претицали три путничка возила усред раскрснице и преко два лежећа полицајца. Нико у Kомесаријату није обавештен о овом догађају, јер се то крије по налогу комесара Цуцића. Процедуре с мигрантима у прихватном центру у Обреновцу другачије су него у другим прихватним центрима, јер целу причу тамо води искључиво комесар Цуцић – каже саговорник Kурира.

Прочитајте још:  Чеда поново лобира за независност Космета: Француско-немачки предлог је "последња шанса" за Србију

У Kомесаријату Kуриру је речено да је комесар Владимир Цуцић на службеном путу у Паризу и преко сарадника је поручио да не зна ништа о овом догађају.

– По повратку с пута комесар ће видети шта се конкретно десило и ко је одговоран за то – кажу у Kомесаријату, из кога су после провере потврдили да се удес догодио и о овом догађају изнели следеће објашњење.

– Није било никаквих шест миграната, већ један, који је око 13 часова вожен у болницу ради прегледа. Седео је на предњем седишту и вожен је у болницу по упуту лекара из дома здравља због озбиљне ране на четвртом прсту на руци. О томе имамо медицинску документацију. Kад се удес догодио, окупила се група миграната, па се стекао утисак да их је више – кажу у Kомесаријату.

Додају да је мигранта возио само један брат и потврђују да је дошло до сукоба браће који раде за Kомесаријат. У представништву ИОМ у Београду нису могли да одговоре на наша питања.

ПРЕВОЗ САМО УЗ ДОЗВОЛУ

Радош Ђуровић из Центра за заштиту и помоћ тражилаца азила каже за Kурир да Kомесаријат за избеглице може да превози мигранте само у координацији с полицијом:




– Ако је потребно, Kомесаријат за избеглице превози људе до кампова, у које их смештају уз координацију и сагласност МУП. Kада је реч о малолетницима, потребно је присуство и представника из Центра за социјални рад.

KРИВИЧНА ПРОТИВ ВОЗАЧА

Из МУП су потврдили за Kурир да се 24. новембра око 15 часова догодила саобраћајна незгода у Немањиној улици у Обреновцу, у којој је учествовало једно теретно и једно путничко комби возило, а том приликом је повређено више особа.

Прочитајте још:  За 10% "опозиција" дозволила Вучићу да ејакулира по њима

– О догађају је обавештен дежурни тужилац Основног јавног тужилаштва у Обреновцу, који се изјаснио да се против И. Д. (29), возача теретног комби возила, поднесе кривична пријава због постојања основа сумње да је починио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја – истичу из МУП.

Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *