Више од 40.000 људи предложило доношење закона о ограничавању ријалитија

0

(Фото: Принтскрипт)

Београд – Удружење за заштиту уставности и законитости саопштило је данас да је у оквиру кампање „У име културе“ 42.852 грађана званично предложило доношење закона за ограничавање ријалити програма и увођење пола сата дечјег културног програма.

Они су најавили да ће такав захтев бити изнет и на протесту који се организује у суботу 30. новембра у 16 сати испред зграде Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).



У саопштењу се наводи да „Народна скупштина има уставну обавезу да одлучи о предлогу грађана“, као и да је то удружење до сада подносило РЕМ-у више пријава „у вези насиља и пребијања жена у ријалити програму, уношења пиштоља, вређања по националној основи, оралног секса на телевизији са националном фреквенцијом“, а да РЕМ осим у једном случају, није одговарао на притужбе.

„РЕМ не ради свој посао. Дозвољава кршење прописа о забрани промовисања насиља и мржње. Једини начин да се спречи даље кршење закона и врати култура на програме са националном фреквенцијом јесте усвајање нашег предлога за усвајање закона за ограничавање ријалити програма. Тражимо од Маје Гојковић да стави на гласање и предлог којим враћамо пола сата културног програма за децу“, наводе из Удружења за заштиту уставности и законитости.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако се наводи, то треба урадити што пре будући да због најављених избора за нешто више од месец дана неће бити редовног рада Скупштине Србије.

Kако је најављено, у кампањи „У име културе“ учествује и удружење „Србија у покрету“, као и 20 организација и локалних тимова са преко 150 активиста.

Прочитајте још:  Србија данас шаље Италији донацију у виду медицинске помоћи

Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *