Мађарска не учествује на Евровизији због геј-пропаганде

2

(Фото: http://afmedia.ru/)

Мађарска је одлучила да не учествује на „Евровизији“ 2020. године због тесне везе фестивала са ЛГБТ друштвом, пише „Гардијан“, позивајуц́и се на извор у државном јавном сервису.

„Иако званични разлози за одустајање од учешћа на фестивалу нису били саопштени, одлука је била донета због раста хомофобске реторике у Мађарској, где је премијер Виктор Орбан покренуо политику „породица изнад свега“ која има за циљ да се пружи помоц́ традиционалним породицама и расту наталитета“, пише „Гардијан“.

Раније је председник мађарског парламента упоредио усвајање деце истополих парова са педофилијом, а на мађарском провладиној телевизији назвали су „Евровизију“ „хомосексуалном флотом“, истакавши да ц́е се одбијање од учешц́а на конкурсу позитивно одразити на психичко здравље хомосексуалаца.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Мађарска не учествује на Евровизији због геј-пропаганде

  1. Cela Srbija ne samo Sombor treba da ustane protiv emigranata. Juče izjavila Frau Merkel da je Nemačka sigurna od najezde migranata jer je Srbija to jest ova što je momentalno dezurna kao premijer potpisala da emigranti ostaju u Srbiji. Za koje pare i ko je tu debelo naplatio tu dozvolu. Amerika i evropska unija su proizvele te emigrante pa nek ih uzmu kod sebe. Za emigrante je Srbija dobra a kad hoće Srbin da ide u Nemačku da radi onda srbin nije iz evropske unije. Koje je to ponizavanje i exsploatisanje Srbije. Zato Srbine digni glavu i nedozvoli ta ponizenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *