Украјинци заратили сами са собом: Националисти запуцали на војску

0

(Фото: AP Photo / Evgeniy Maloletka)

Украјински националисти запуцали су на припаднике украјинске војске у близини града Золотоје у Донбасу, саопштили су представници самопроглашене Луганске Народне Републике.

Како се наводи, до пуцњаве је дошло због тога што припадници националистичких формација не желе да изврше наређење кијевских власти да се повуку са својих положаја.

Према подацима са терена, украјинска војска је била приморана да изведе паљбу и из минобацачког оружја.

Међутим, медији нису навели да ли има погинулих, иако се прецизира да у том подручју где је дошло до размене ватре није било цивила.

Раздвајање снага

Завршетком повлачења снага и средстава из Петровског окончан је процес стварања три зоне безбедности на контакт-линији у Донбасу. Договор о њиховом стварању постигли су представници Украјине, Доњецке и Луганске народне републике у септембру 2016. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Скоро одмах су се повукле трупе са прва два пункта, али су се касније украјинске снаге безбедности тамо поново вратиле. Покушаји да се спроведе повлачење снага настављени су тек у лето 2019. године: 30. јуна трупе су се повукле на подручју Станице Луганске, а првих дана новембра и у Золотом.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *