Поново земљотрес у БиХ: Тресло се тло у Невесињу

0

Подрхтавање тла поново је погодило Босну и Херцеговину у недељу нешто после 4.00 сата ујутру, а епицентар је забележен на подручју Невесиња.

Земљотрес је имао јачину од 4,2 степена по Рихтеровој скали а епицентар се налазио три километра северозападно од Невесиња на дубини од око 10 километара, саопштава Европски медитерански сеизмолошки центар, пренео је портал klix.ba.

Иако по јачини није опасан, овај краткотрајни земљотрес су осетили становници суседне Црне Горе, Далмације, Мостара и Сарајева.



Ово је најновији у низу тремора који у последњих седам дана погађају појас западног јадранског приобаља и околине, са кулминацијом албанског подрхтавања 26. новембра који је, према последњим подацима, усмртио најмање 50 особа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истог дана Невесиње је погодио земљотрес јачине 5,4 степена по Рихтеру. Настала је мања материјална штета на неколико објеката у оближњим местима, укључујући Мостар, а школска настава у Невесињу је била привремено обустављена.

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *