Протест против миграната: Захтевамо извињење ТВ Н1

0

Мигранти (Фото: В. Веизовић)

– Суочени с нетачним и увредљивим извештајем Н1 телевизије о протесту грађана Сомбора, сматрамо важним да укажемо на неколико чињеница у вези самог протеста и захтева грађана према надлежним органима – пише у саопштењу фејсбук групе „Сви ми који смо против миграната”.

Фото 36921Чланови те групе наводе да је неконтролисани прилив миграната у град, код суграђана изазвао осећај неспокоја и бриге за личну сигурност и да су се након исказивања забринутости на друштвеним мрежама, окупили на Трг Светог тројства и кренули у мирну протестну шетњу, с намером да надлежним органима скрену пажњу на њихову обавезу да обезбеде миран и безбедан живот свих грађана.

– Од истих смо тражили и одговоре о броју миграната, њиховој идентификацији, безбедносној провери, здравственој контроли и одговарајућем надзору који би искључио ризике по безбедност људи и имовине. Полиција је реаговала одвожењем око 400 миграната из Сомбора, уз обећање да ће током наредних дана решити новонастали проблем. Овом приликом позивамо све надлежне органе, да нам одговоре на постављена питања и пруже гаранције за потпуну сигурност људи и имовине у Сомбору и сомборским селима – пише у допису фејсбук групе „Сви ми који смо против миграната”. Такође, они од телевизије Н1 захтевају извињење грађанима Сомбора и позивају да ураде објективан извештај о овој теми и саслушају забринуте грађане, а не појединце с којима су циљано вређали оправдано забринуте, доказано хумане и мирне грађане Сомбора. – Тиме су додатно ујединили наше суграђане у одлучној намери да истрајемо у борби за наше основно право на личну и имовинску сигурност. С друге стране, својим медијским извештајем су изазвали љутњу и бес наших суграђана, као да желе да подигну тензије у нашем граду, уместо да објективним и добронамерим медијским извештавањем допринесу решавању насталог проблема. Позивамо грађане да се мирно и достојанствено боре за своја права, кад год мисле да су иста угрожена – саопштили су из групе.

Прочитајте још:  Мишчевић: Резолуција ЕП необавезујућа, без замрзавања фондова

http://m.soinfo.org/

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *