Драма у кампу Вучјак, мигранти напали полицију: Донели им дрва за зиму, а онда почео хаос

0

(Фото: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT)

Група миграната физички је напала неколико полицајаца, потом је стигло појачање Јединице за подршку Министарства унутрашњих послова (МУП) Унско-санског кантона, а новинари су удаљени из кампа.

Права драма се одвијала након што је у камп Вучјак стигао камион са дрвима као помоћ мигрантима за хладне дане. Међутим група миграната је у том тренутку легла под камион у знак протеста јер преноси Kклиx.ба.

Kада је полиција покушавала да успостави ред, мигранти су физички напали полицајце због чега су два мигранта приведена, а полицајци су запретили да ће употребити силу.



Репортер портала Kлиx.ба који прати ситуацију на Вучјаку јавља да је ситуација изразито напета и да би могла ескалирати иако тренутно нема инцидената. Након напада, полиција је удаљила све медијске екипе из кампа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мигранти су данас одбили храну и воду у знак протеста јер су незадовољни нехуманим условима у кампу Вучјак. они кажу да не желе да иду у нове кампове у БиХ већ желе да иду ка земљама Европске уније.

Kомесарка за људска права Савет Европе Дуња Мијатовић је данас поручила да је камп Вучјак неприхватљив за живот миграната и позвала на његово хитно затварање.

Животни услови у кампу додатно су погоршани након што је синоћ почео да пада снег.

Фонет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *