САД преузеле сиријска нафтна поља; Трамп: “Сада можемо да радимо шта желимо”

0
сирију

(Фото: Epa, ATEF SAFADI)

САД су преузеле контролу над сиријским нафтним пољима и сада са нафтом могу да раде све што желе, изјавио је амерички лидер Доналд Трамп.

Он је потврдио да су маринци преузели нафтна поља, након састанка са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом на самиту Алијансе у Лондону.

“ДАЕШ је покушавао да сачува контролу над нафтом, а сада је у потпуности ми контролишемо. Отворено говорец́и, (по том питању) ми имамо значајну подршку великог броја различитих људи. Једини наши војници који остају на тој територији су они који чувају нафту. Ми контролишемо нафту и ми можемо да радимо са њом све што хоц́емо”, рекао је Трамп.



Амерички лидер је у октобру поводом повлачења америчких војника са севера Сирије, где турска војска изводи операцију, изјавио да Вашингтон намерава да сачува контролу над нафтним пољима на североистоку те земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, око 90 одсто сиријске нафте налази се на источној обали реке Еуфрат, где се раније налазило упориште терористичке организације ДАЕШ. Та територија је данас под контролом курдских Сиријских демократских снага, које су савезник САД, преноси Спутњик.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *