Уместо за здравство, 60 милиона Брнабићки на вољу за “промоцију Србије”

0
Ана Брнабић, премијерка

Ана Брнабић (Фото: Printscreen Pink Tv)

Влада Србије преусмерила је 60 милиона динара, који су били намењени Републичком фонду здравственог осигурања, за међународну промоцију Србије у оквиру кампање „Србија ствара”.

Kако се наводи у последњем броју Службеног гласника, ова средства биће распоређена Kанцеларији за информационе технологије и електронску управу „ради обезбеђивања недостајућих средстава потребних за међународну промоцију иновационих и креативних делатности и активности”.

„Србија ствара” ја кампања која промовише земљу тако што „афирмише вредности савремене Србије – креативност, иновативност и оригиналност”, како се наводи на сајту те платформе.




Иза кампање стоји Савет за креативне индустрије, који је основала председница Владе Србије Ана Брнабић, а у њему седе појединци и организације из креативног сектора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Савет разматра предлоге јавних политика и прописа везаних за развој креативних индустрија у Србији, али и помаже при одређивању приоритетних циљева и активности и подстиче комуникацију и сарадњу између сектора креативних индустрија и других грана привреде, наводи се на сајту сербиацреатес.рс.

Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *