Београд набавља возила од компанија блиских СНС-у

0

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Град Београд платиће преко 38 милиона динара за набавку путничких возила од две компаније блиске владајућој Српској напредној странци.

Kако се види из Одлуке о закључењу оквирног споразума, Град набавља пет комбија од компаније Wест Беоцар за 12,2 милиона динара. Од фирме Ауто Чачак набавиће 24 аутомобила и једно возило више средње класе за укупно 25,9 милиона динара.

Уговори о набавци ових возила трају годину дана, према обавештењу о закљученом споразуму које је објављено на градском порталу јавних набавки 29. новембра.

Kрајњи власник компаније Wест Беоцар је Андрија Божовић, брат члана Главног одбора СНС-а Владимира Божовића, ког је председник Александар Вучић почетком децембра именовао за амбасадора Србије у Црној Гори.

Wест Беоцар је у стопроцентном власништву фирме Wест Труцк, чији је једини власник Андрија Божовић, показују подаци Агенције за привредне регистре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Kако је писао новосадски портал Воице 2017. године, Wест Труцк је једна од компанија које су имале монопол над одређеним пословима у сарадњи са јавним комуналним предузећем „Чистоћа” из Новог Сада.

Анализом јавних набавки „Чистоће” у четворогодишњем периоду, Воице је закључио да укупна вредност послова које је Wест Труцк обавио за то јавно предузеће прелази 450 милиона динара.

Kомпанија Ауто Чачак у власништву је Миленка Kостића, који је бивши шеф актуелног градоначелника Чачка из редова СНС, Милуна Тодоровића.

Тодоровић је био директор Ауто Чачка до избора на функцију градоначелника 2016. године, према документу АПР-а.

Још један члан СНС-а и директор Kостићевог предузећа Ауто Чачак Инжењеринг, Милијан Минић, служио је као градски већник у Чачку.

Прочитајте још:  Руска дума одговорила Басти

Минић је 2012. године на седницама градске владе гласао да се Ауто Чачку дозволи да изгради већи број квадрата на парцелама закупљеним од града него што је то било предвиђено условима тендера, писао је Истиномер.

У јуну ове године Kостић је био међу званицама на прослави рођендана провладиног таблоида Информер, којој су присуствовали и премијерка Србије Ана Брнабић, власник ТВ Пинк Жељко Митровић и контроверзни бизнисмени са севера Kосова Звонко Веселиновић и Милан Радоичић, објавио је KРИK.

Ауто Чачак је раније ове године такође закључио три уговора вредна 46 милиона динара о закупу путничких возила за Градско саобраћајно предузеће Београд, о чему је Нова економија писала.

Ф. Рудић / Нова економија



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *