БИРН: Отац Небојше Стефановића правни саветник ГИМ-а у Саудијској Арабији

0

Бранко Стефановић (Фото: Foto: Medija centar)

Отац министра полиције путовао је 2018. у Саудијску Арабију у својству правног саветника ГИМ-а, а документа показују да ГИМ и Стефановић препродају мине по скоро дупло већим ценама него што их набављају из Kрушика, јавља БИРН.

Документа до којих је дошао БИРН показују да је Бранко Стефановић у својству правног саветника био у делегацији ГИМ-а која је отпутовала у Ријад почетком јуна 2018. године. Са њим су путовали Горан Тодоровић, власник фирме и Драган Ђурић, директор продаје.

Kако пише БИРН, њихов циљ био је да са представницима саудијске фирме Ремас ЛТД уговоре нове послове.

Подаци о званичној Стефановићевој функцији налазе се у захтеву за добијање саудијске визе, а документација показује да је цена по којој ГИМ препродаје мине саудијским партнерима скоро дупло већа од оне по којој је мине тог калибра 2018. набављао од државне фирме Kрушик.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из фактура ГИМ-а није, међутим, могуће закључити да ли се цене односе на мине из уговора са Kрушиком из те 2018. године или је ГИМ са Kрушиком склопио нове уговоре, наводи БИРН.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјављивао је како његов отац „нема никакве везе” са фирмом ГИМ, а председник Александар Вучић је тврдио да је по његовим сазнањима Бранко Стефановић „обичан запослени” у тој фирми.

Након писања БИРН-а о улози оца министра полиције о извозу оружја из фабрике Kрушик и извештавања бугарског сајта Армсвоч на исту тему, радник ове фабрике Александар Обрадовић ухапшен је 18. септембра 2019. године због сумње да је одавао пословне тајне.

Прочитајте још:  Путин отпустио саветника Суркова

Он је након двадесетак дана притвора у Централном затврору пребачен у кућни притвор, тако да је за сада скоро два и по месеца у заточеништву, подсећа БИРН.

БИРН



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *