Малиша је зверски убио малу Кају (3) а сад му Србија плаћа одштету !!!

1

(Фото: Morgue File)

Европски суд за људска права утврдио је да је Малиша Јевтовић, осуђен на 40 година затвора због убиства трогодишње девојчице Kатарине Јанковић 2005. године, био жртва тортуре и нечовечног поступања затворских чувара према њему, за шта је државу Србију прогласио одговорном.

Истом одлуком Европски суд је наложио држави Србији да, након правоснажности ове одлуке, на име нематеријалне штете Јевтовићу исплати 4.000 евра, а на име трошкова поступка још 2.355 евра, наводи се у одлуци суда која је објављена на његовом сајту.

Европски суд сматра да је Србија одговорна јер су њени затворски чувари злостављали Јевтовића у притвору и затвору, чиме су прекршене одредбе Европске конвенције о људским правима – о забрани торуре, нечовечног поступања или деградирајућег третмана.



Европски суд је утврдио да је Јевтовић злостављан у Окружном затвору у Београду у два наврата (2007. и 2009. године), као и у периоду од 22. до 24. децембра 2011. године у Kазнено-поправном заводу у Пожаревцу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У својој одлуци, Европски суд је утврдио и да надлежни правосудни органи, најпре Основно јавно тужилаштво у Пожаревцу и Основни суд у Пожаревцу, нису спровели ефикасну и делотворну истрагу како би открили учиниоце злостављања и адекватно их казнили.

Јевтовић је осуђен на максималну казну од 40 година затвора због бруталног убиства трогодишње Kатарине Јанковић 2005. године, а њена мајка, која је била у вези са Јевтовићем, због помагања у овом злочину осуђена је на 37 година затвора.

Kазну затвора сада издржава у строго чуваном затвору Нова скела, у Падинској скели.

Прочитајте још:  ДАРИЈА KИСИЋ: Мигранти остају у Србији, јако је важно да их интегришемо!

Танјуг



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Малиша је зверски убио малу Кају (3) а сад му Србија плаћа одштету !!!

  1. Европски суд је утврдио да је Јевтовић злостављан ……………
    ++++
    Беда и мизерија !
    После, ослобођења наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине од злочиначке банде садашњег управника логора и демолирања његовог злочиначког система, вратити смртну казну.
    А овакве монструме, који су у стању да јадном трогодишњем анђелу силовањем и убиством на најсвирепији начин, цепањем јетре и унутрашњих органа, одузме њен јадни живот пресудити, а не чувати и хранити те звери деценијама о трошку свих нас.
    Њега и ону бедницу од „ мајке „ која је све то равнодушно гледала, везати, полити бензином и упалити.
    Јавно, у директном преносу на националној тв.
    Пре почетка дневника.
    За пример !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *