Злослутно предсказање у Каони: Појавила се змија у снегу код Милоја, ево шта то значи

0

(фото: Принтскрипт)

Двориште Милоја Стојковића из драгачевског села Kаона јуче је први пут ове године освануло под снегом, али то није оно што је раном зором изненадило овог домаћина јер у свој тој белини испред његових очију, у децембру, зацрнела се – змија дугачка метар и по!

“Kренуо сам да нацепам дрва и кад сам се враћао видео сам је на степенику од качаре. У први мах сам помислио да је неки каиш или покидан кабал, међутим кад сам пришао имао сам шта видети. Змија је стајала испред мене”, прича за РИНУ Милоје.

Изненађен и уплашен, овај Драгачевац каже да у свом дворишту никад пре није видео змију, па чак ни у најврелијим летњим данима.



“Узео сам грабуље, гурнуо је и видео да је жива. Изгурао сам је у снег, нисам желео да је убијем, оставио сам је ту. Међутим, вратио сам се после неког времена јер нисам могао мирно да седим у кући знајући да ми је змија остала у дворишту, а кад сам се вратио до качера она је била мртва”, рекао је Милоје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Још не зна да ли се ради о змији чуваркући или некој другој, али је сигурно да ова појава није добар знак. “Разговарао сам са старијим мештанима који кажу да не слути на добро. Ово може да наслути на неку несрећу или елементарну непогоду”, каже Милоје.

Према народном веровању овакво чудно понашање змија зими упозорава на природну катастрофу, што не искључује ни могућност земљотреса.

Етнолог Снежана Ашанин истиче да се народ увек плашио појава које нису свакодневне, а да конкретни разлози за страх углавном не постоје. “Пре се мислило да је змија која се појави зими она која је неког током године ујела, па је земља не прима назад. Народ се плашио и те појаве су се увек повезивале са неким лошим догађајима”, каже Ашанин.

Прочитајте још:  Стравична анализа: Следе масовна отпуштања, задуживање, повећање пореза (ВИДЕО)

Стручњаци, са друге стране, кажу да разлози ове појаве могу бити у климатским променама.

“Змије осећају вибрације и тектонске поремећаје и зато реагују на начин који није уобичајен. Могуће да ју је покренуо и неки извор топлоте, а имајући у виду да је била дуга и топла јесен вероватно и то може бити разлог”, изјавио је биолог Душко Брковић додајући, након што је видео снимак из Kаоне, да је змија која се појавила у Драгачеву – смук.

Брковић истиче да ова змија није отровна и да служи за елиминацију глодара, а да се у дворишту код Стојковића укочила од хладноће јер не може да преживи ове временске услове.

РИНА



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *