„Нови Мића“ одговара старом: Не раскида се уговор о купопродаји Мегатренда преко медија!

0
Дејан Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

Представник конзорцијума немачког инвестиционог фонда који је наводно купио Универзитет „Мегатренд” Дејан Ђорђевић саопштио је данас да под пуном кривичном и материјалном одговорношћу тврди да на његову адресу није упућен захтев, предлог или понуда да се раскине уговор о куповини те високошколске институције већ да је о томе сазнао искључиво из обраћања оснивача „Мегатренда” Миће Јовановића пред телевизијским камерама.

„Професор Јовановић превиђа да се уговор не може раскинути путем медија, иако то упорно покушава, свестан сопствене лоше пословне одлуке. Надам се да је јавности јасно, јер професору Јовановићу сигурно јесте, да постоји законом прописана процедура раскида, у складу са добрим пословним обичајима, као и посебна клаузула уговора којом су предвиђени начин и услови раскида уговора. Истичем да се у поступку реализације уговора децидно поштује легислатива Србије и да ће се даље пословање, управљање и поступање Универзитета одвијати само и искључиво уз поштовање свих важећих прописа”, навео је Ђорђевић, преноси Бета.

У саопштењу он је Јовановићу предложио да оде на одмор на југ Француске „у циљу даље успешне реализације уговора” и замолио га да престане са „(не)пријатним изненађењима из сата у сат”.

„У зависности од расположења бившег власника, преговори о преузимању универзитета су трајали скоро две године, уз учешће правног тима господина Јовановића. Како јавност не би у будућности била у заблуди, овим путем позивам господина Мићу Јовановића да јавно изнесе који конкретно члан уговора није испуњен од стране конзорцијума и мене лично. Олака употреба речи ‘превара’ може проузроковати озбиљне правне последице по господина Јовановића”, додао је он.

Ђорђевић је навео да се таквом негативном кампањом наноси немерљива штета угледу Универзитета и бренду „Мегатренд”, да се у заблуду доводе запослени, њихове породице и студенти, али и будући потенцијални студенти, сарадници и партнери.

„Како је могуће да током целокупних преговора у којем је учествовао правни тим Миће Јовановића не буду уочене неправилности које се односе на конзорцијум и мене, односно наш (не)квалитет? Бивши власник Универзитета ‚Мегатренд’ је истим веома успешно руководио готово тридесет година и уздигао га на веома завидан ниво. Да ли је заиста неко поверовао у причу о његовој наивности, те да је наводно преварен? Сумњам”, рекао је Ђорђевић.

Он је додао да о „наивности Јовановића” говори висина месечне зараде коју је примао за обављање послова саветника ректора, а да таквим медијским изјавама „угрожава нормално функционисање Универзитета и сасвим сигурно доводи у питање и свој радноправни статус”.Јовановић је прошле седмице објавио да је, после 30 година постојања, Мегатренд продао за 56,1 милион евра немачком конзорцијуму фондова који представља Дејан Ђорђевић. Накнадно је саопштио да је био насамарен и да ће разговарати са адвокатима да се раскине уговор.

„Признајем да сам испао наиван. Универзитет је претрпео велику моралну штету. У наредом периоду ћу покушати финансијски да га стабилизујем”, рекао је Јовановић и додао да продаја није била фиктивна, већ стварна.

ПолитикаПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.