Зашто је поштеђен Триванкин отац, главноосумњичени у афери “индекс”

0

Јелена Триван (Фото: Medija centar Beograd)

Како јављају медији након готово 11 година од покретања афере „Индекс“, Виши суд у Смедереву данас је изрекао првостепену пресуду којом је прогласио кривим све оптужене за продају диплома и испита на Правном факултету у Крагујевцу, и осудио их на укупно више од 60 година затвора.

Међутим, један од главноосумњичених у то време био је Бранислав Марковић, професор на Правном факултету у Крагујевцу, кога више нема ни у осимњиченима, ни међу оптуженима. Бранислав Марковић је иначе отац Јелена Триван, такође недавно оптужене за плагирани докторат.

Јелена Триван некадашња перјаница Бориса Тадића, је као и бројне жуте демократе, већ након неколико месеци од доласка на власт СНС нашла ухлебљење у власти, па је тако преко ноћи постала директорка Службеног гласника.



Подсећања ради, у време Афере “индекс” управо су њена рођена браћа Предраг и Милан Марковић именовани на места Основног суда у Крагујевцу и Уставног суда Србије, што је и довело до развлачења суђења оптуженима у овој афери, а посебно оцу Јелене Триван који је и физички ослобођен, јер се између осталог и пензионисао.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Могуће је, додуше, да је оваквој пресуди ишло у прилог и то да диплому овог факултета такође имају и бивши председник Србије Томислав Николић и Александар Вулин.

Медији преносе да је Саша Јовановић осуђен на шест година затвора, Драгана Петровић на седам, Емилија Станковић на пет, Свето Пурић на осам, Божан Власковић на четири, Драган Мрдаловић на шест година затвора, преноси Танјуг.

Оптужени Иван Чукаловић добио је две године затвора, Зоран Симић пет, Милена Петровић три, као и Срђан Ђорђевић и Ненад Ђурђевић.

Прочитајте још:  Које санкције ЕУ може да уведе Србији: Јалова прича, пуцањ из празног пиштоља

Оливера Којић осуђена је на две године затвора, Андрија Томовић на три, Радоје Бркић на две, као и Миодраг Мицовић, а Јасмина Нектаријевић на шест месеци кућног затвора.

Весна Веизовић / Васељенска ТВ



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *