Поражавајуће истраживање: Сваки трећи средњошколац се коцка

1

(Фото: Пиксибај)

Сваки трећи ученик првог разреда средње школе у Србији редовно се коцка, резултати су истраживања Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“.

Током другог полугодишта школске 2017/18. године, „Батут“ је у 101 основној и средњој школи у Србији реализовао истраживање о здравственом понашању деце школског узратста, као део међународног истраживања, преноси Блиц.

Резултати истраживања су показали да се бар једном током живота коцкало 34,6 ученика првих разреда средњих школа, а у претходних годину дана 27,5 одсто њих, са већом учесталошћу међу дечацима.




Доктор Ивица Младеновић, начелник Клинике за болести зависности Института за ментално здравље у Београду, за Блиц каже да су резултати истраживања, у најмању руку, поражавајући.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Са правног аспекта, имамо Закон о играма на срећу који забрањује коцкање млађима од 18 година, што указује да смо на пољу спровођена закона као држава доживели тотални фијаско, и искрено се надам да ће надлежни органи реаговати – рекао је Младеновић.

За тренд пораста броја адолесцената који се коцкају у последњих десетак година, према речима стручњака, заслужно је између осталог и онлајн коцкање. Проблем је у томе што приликом уплате тикета преко интернета, запослени у кладионицама и коцкарницама јако тешко могу да контролишу услов да су играчи старији од 18 година.

Танјуг



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Поражавајуће истраживање: Сваки трећи средњошколац се коцка

  1. А шта друго да очекујемо, кад у Србији има више коцкарница него школа.
    И, наравно, кад се родитељ не сме томе супротставити или, не дао бог, предузети неку “васпитну меру”, пошто би био окривљен за насиље у породици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *