Рохани представио буџет који пркоси санкцијама Америке: Повећавају и плате!

0

(Фото: AP Photo / Mohammad Berno)

Техеран – Ирански председник Хасан Рохани представио је данас у парламенту “буџет отпора” који свету треба да покаже да ће Иран да опстане упркос санкцијама САД.

“Следец́е године, као и текуц́е, наш буџет биће буџет отпора и истрајности упркос санкцијама”, рекао је Рохани, пренео је ирански државни радио.

Председник је рекао да буџет најављује да ц́е иранске власти и поред санкција успети да управљају земљом, посебно у домену нафтне индустрије.

Буџет за наредну годину представљен је неколико недеља после повец́ања цена горива у Ирану. Та одлука изазвала је протесте и нереде у земљи. Рохани је одлуку о повец́ању цене горива образложио тиме да држава нема друго решење за помоц́ “породицама са средњим и ниским примањима које су жртве економске ситуације коју су створиле америчке санкције”.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ирански председник је данас најавио повец́ање плата у јавном сектору за 15 одсто.

Споразумом који је 2015. потписао са шест великих сила – САД, Русијом, Kином, Великом Британијом, Француском, Немачком и ЕУ, Иран је пристао да ограничи активности на обогаћивању уранијума, а заузврат су му укинуте међународне санкције.

САД су се у међувремену повукле из споразума и поново увеле санкције Ирану, који је постепено почео да смањује своје обавезе проистекле по споразуму.

Бета



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *