Северна Кореја: Денуклеаризација није на преговарачком столу

0
кореје

AP Photo / Wong Maye-E

Амбасадор Северне Кореје у Уједињеним нацијама Ким Сонг рекао је данас да денуклеаризација није на преговарачком столу са САД и да дуги преговори са Вашингтоном нису потребни.

„Више нам нису потребни дуги преговори са САД, јер денуклеаризација није на дневном реду разговора“, рекао је Сонг, преноси Ројтерс.

Он је оценио и да „суштински“ дијалог који траже САД представља „само трик“ да се добије на времену, што је у складу са америчком политичком агендом.

Убрзо након тога је председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп прокоментарисао ову изјаву севернокорејског амбасадора.

„Видећемо“, рекао је Трамп пре одласка у ваздухопловну базу „Ендруз“.
Трамп је, такође, истакао да он има „веома добре односе“ са лидером Северне Кореје и да обојица „желе да то остане тако“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Био бих изненађен када би се Северна Кореја понашала непријатељски. Имам веома добре односе са Ким Џонг Уном. Мислим да обојица желимо да то тако и остане. Он зна да ми предстоје избори. Мислим да он не жели да се меша у то“, рекао је амерички председник.

sputniknews.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *