Српске рукометашице обезбедиле учешће на квалификационом турниру за Олимпијске игре

0

(Фото: Рукометни савез Србије)

Србија ишчупала бод против Данске, живи сан за Олимпијске игре!
Рукометашице Србије одиграле су нерешено 26:26 са Данском у последњој утакмици у групи 1 на Светском првенству и сачувале сан за пласман на Олимпијске игре.

Освајањем тог бода сада су треће на табели чиме су дитректно оставиле Данску без шанси да се пласира на олимпијски турнир.



Овим ремијем Србија је остала у игри за одлазак на квалификациони турнир на Олимпијске игре, а наредни потез требало би да повуку Немице у свом мечу са Норвешком. Србији је потребан пораз Немица, а уколико Немачка победи, Српкиње очекује бараж за квалификације за ОИ, у којем би играле против четвртопласиране екипе у групи 2.

Дуел у Кумамоту је почео окршајем две голманке – Катарине Томашевић и Сандре Тофт. Две девојке су бриљирале од самог старта, Тофт је одбранила прва два седмерца, али је Томашевићева узвратила и на другој страни “спустила ролетну”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наше девојке су се мучиле у нападу у уводним минутима и, када су се ослободиле, голови су се низали као на траци.

Захваљујући Драгани Цвијић, Кристини Лишчевић, Јелени Лавко и Слађани Поп-Лазић дошли смо до шест голова вишка, пре него што је уследио пад.

У међувремену је Томашевићева добила неугодан ударац лоптом у лице, али се опоравила, па су Обрадовићеве играчице на одмор отишле са три гола предности – 14:11.

Почетком наставка уследио је пад у игри Србије који су, много агресивније и брже Данкиње, искористиле и дошле до изједначења. Тофт је поново разбранила и омогућила експлозивније акције својим саиграчицама.

Прочитајте још:  Ђоковићева хиљадита победа за финале мастерса у Риму

У утакмици која је имала велики улог ушли смо у неизвесну завршницу.

Све до последњег минута су изабранице Љубомира Обрадовића имале гол заостатка, пре него што је у хероину поново израсла Кристина Личшевић. На 40 секунди до краја је погодила за 26:26, Србија успела да се одбрани до краја и дође до великог бода.



Ток меча:

11.25 – Крај утакмице! Србија је ремизирала 26:26 са Данском и сачувала сан за Олимпијске игре.

11.23 – Последњи минут, Србија има гол заостатка. Гоооол! Кристина Лишчевић погађа и доноси изједначење 26:26! Наше девојке имају 40 секунди да одбране реми.

11.20 – Тежак задатак је пред Србијом. На семафору је остало 3,5 минута, а ми остајемо са играчицом мање. Данска води 25:26.

11.15 – Лишчевићева и Поп-Лазић су одржавале српски тим у овим тренуцима, пошто је Данска лако долазила до позиција за шут. Након нове њихове акције изједначиле су на 23:23.

11.11 – Неколико великих грешака у низу наших девојака, Данска без по муке долази до преокрета и првог вођства од 20:21.

11.06 – Србија почиње да се диже, Јована Стоиљковић погађа за 20:18.

11.01 – Од почетка полувремена наше девојке су биле у контраритму, Тофт је почела све да брани и Данска је изједначила на 16:16, а тренутни резултат је 17:17.

10.54 – Притисле су противничке играчице и смањиле на два гола предности, али је наш тим изборио седмерац, који је успео да реализује. Томашевићева поново сјајно брани и остаје 16:13.

10.50 – Почело је друго полувреме. Наше рукометашице имају први напад, али Данкиње успевају да се одбране.



10.35 – Крај првог полувремена, Србија води 14:11 против Данске.

10.30 – Мало је опао ритам Србије, Данска је успела да се врати после минуса од шест голова и смањи на 13:10.

Прочитајте још:  Шпанија: Стоп за шиптарске сепаратисте

10.23 – Наставило се са игром “гол за гол”, Жељка Николић и Поп-Лазићева су лако долазиле до позиција за поготке и Србија води 12:7.

10.17 – Погађају Стоиљковићева и Николићева, потом и Поп-Лазић, Србија одлази на 8:3.

10.13 – Неугодна ситуација догодила се у следећем нападу, када је Хансен у лице погодила нашу голманку. Остала је Катарина да лежи, али се брзо придигла. Ту ситуацију можете погледати ОВДЕ.

10.12 – Наставила је Томашевићева да чува нашу мрежу, а Цвијићева да доминира на позицији пивота. Још један гол и први пут имамо +2.

10.07 – Тофт је одбранила пенал Лавко, али је Томашевићева узвратила са неколико изузетних интервенција. После комбинације Лишчевић-Цвијић Србија долази до првог вођства (3:2).

10.03 – Томашевићева и Тофт, две голманке, направиле су по одбрану на почетку сусрета, пре него што је Данска повела. Стоиљковићева је експресно узвратила са дистанце и изједначила на 1:1.

10.00 – Почела је утакмица Србије и Данске.

У преосталом мечу Групе 1 састају се Немачка и Норвешка, а од њиховог исхода зависи и коначни пласман Србије.

Последњи дуел рукометашице Србије и Данске играле су прошле године на Европском првенству, када је са 30:25 победу однела наша селекција.

Утакмица рукометашица Србије и Данске почиње у 10.00 уз директан пренос на Другом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети (за посетиоце из Србије), а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *