Папа следеће године долази у Црну Гору

0

Душко Марковић на пријему код Папе (Фото АП)

Подгорица – Поглавар Римокатоличке цркве, папа Фрања, посетиће Црну Гору идуће године, потврђено на састанку папе и премијера Црне Горе Душка Марковића данас у Ватикану, саопштено је из Владе Црне Горе.

Посета папе Црној Гори имаће историјски значај, саопштили су из Владе.

Папа Фрања је на састанку са Марковићем похвалио политике које Црна Гора остварује, а тичу се екуменизма, културе, екологије и хуманизације у свим сферама друштвених односа, навели су из Владе.

Премијер је у Ватикан отишао на позив државног секретара Пјетра Паролина.

Како је речено из владе, посета Марковића је раније договорена, али долази у осетљивом тренутку када Влада планира да усвоји Закон о слободи вероисповести који се односи и на имовину Католичке цркве у Црној Гори.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поглавар Римокатоличке цркве је у писму које је летос добио од српског патријарха Иринеја посебно апострофирао забринутост поводом предлога новог закона.

Закон о верским слободама мора да буде донесен по демократским принципима, да га прихвате све верске заједнице, казао је поглавар папа у писму Иринеју, који је објављено на сајту Митрополије Црногорско-приморске.

Влада Црне Горе усвојила је Предлог закона о слободи вероисповести, који подразумева да све верске заједнице морају доказати да су пре 1918. били власници црквене имовине, иначе ће им бити одузета, а којем се оштро противила Српска православна црква, преноси Бета.

Опозиција је тражила да се Закон о коме иначе треба да се расправља 24. децембра на Католички Божић повуче, а Демократе су због тога напустиле Одбор за реформу изборног законодавства који је био пред финалним договором изборних услова.

Прочитајте још:  Црна Гора: Ухапшена МАЛОЛЕТНА деца, мајка очајна: "Одвели ми дете са кућног прага"

Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *