Преокрет у убиству црногорској полицајца: Убили га Шиптари

0
учк

учк(Фото: AFP 2019 / ARMEND NIMANI)

Троје грађана окупираних територија ухапшено је због убиства службеника граничне полиције Црне Горе Милутина Лековића. Лековић (41) преминуо је од последица рањавања задобијених око 14 часова у Игалу. Претходно је оперисан у рисанској болници, у којој су лекари сатима покушавали да спасу његов живот.

Гранични полицајац погођен је у главу хицем из пиштоља, који је, како се сумња, са задњег седишта службеног аутомобила испалио грађанин са окупираних територија кога је Лековић приводио, преносе „Вијести“.

„Данас око 14.45 часова у Улици Сава Илића у Игалу, приликом радње привођења три лица која нису код себе имала лична документа, једно од лица из свог пиштоља је испалило хитац у полицијског службеника М. Л. Нападачи, две мушке и једна женска особа су се након напада дали у бекство у непознатом правцу“, саопштено је из Управе полиције.

Лековић је са колегом претходно привео троје косовских грађана, јер нису поседовали идентификациона документа. Након рањавања полицајца Албанци са окупираних територија су побегли, али су око 17 сати ухапшени у Суторинском пољу.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Када их је полиција пронашла и опколила, осумњичени за рањавање полицајца поново је потегао пиштољ. Рањен је у руку у размени ватре.

„Један од њих, приликом лишавања слободе, мушкарац старости око 45 година је потегао пиштољ и уперио га у полицијске службенике изговарајући притом претеће речи. Тада је дошло до размене ватре у којој је нападач од стране полицијских службеника погођен из ватреног оружја и онеспособљен, док су друга два лица, мушкарац старости око 50 година и женска особа старости око 70 година такође савладани“, појашњено је из Управе полиције.

Прочитајте још:  Два пиштоља, бензин, ножеви и Библија: Детаљи пуцњаве испред цркве на Менхетну

Полиција располаже подацима о могућем идентитету осумњичених лица а у току су активности на потврђивању тих сазнања са партнерским службама.

„Полиција захваљује свим грађанима Херцег Новог који су својим позивима давали благовремене и тачне информације о нападачима и правцу њиховог бекства. Управа полиције изражава огорченост због трагичне смрти нашег колеге и са пажњом ће пратити даљи ток догађаја у кривичном процесирању осумњичених лица“, закључује се у саопштењу Управе полиције.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *