Млади роботичари освојили награде у Шангају

0

(Фото: фото: © Global Look Press / Klaus Ohlenschläger / RT)

На Светском такмичењу у едукативној роботици одржаном протеклог викенда у Шангају два тима из Србије постигла су одличне резултате: екипа СДТ, коју чине ученици Прве крагујевачке гимназије, освојила је другу награду у категорији Брик (четири плус три), док је тим Прве основне школе краља Петра Другог из Ужица под именом „Андријаши” освојио трећу награду у истој категорији, као и награду за изванредан допринос.



Тим из Крагујевца чинили су ученици Душан Тењовић, Михаило Шундовић и Вук Лазовић, које је предводила професорка Катарина Вељковић, док су Ужице представљали основци Драгица Гавриловић, Андреј Стевановић и Лука Мајкић под вођством наставника Горана Бојовића.
Тема овогодишњег такмичења била је вештачка интелигенција, а задаци су били креирани тако да одражавају проблем у функционисању вештачке интелигенције који робот, уз помоћ својих механичких додатака и испрограмираног кода, треба да реши, преноси Политика.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *