Примопредаја печата и управе у манастиру Раковица није успела: Верници стали уз игуманију Евгенију и спречили улазак намесника и благајника

4

(Фото: Википедија)

У манастиру Раковица у уторак је трабало да се одржи примопредаја печата и управе. Ипак, до тога није дошло јер се испред светиње окупило око 40 људи који су стали на страну игуманије Евгеније и нису дозволили да намесник уђе у манастир.

– Они желе да јој одузму управљање манастиром и финансијама, и да доведу неког другог, мушкарца, а по канону само жене могу да управљају женским манастиром – тврде окупљени верници.



Испред манастира налази се и ђакон који је постављен за благајника манастира. Он каже да се не ради о одузимању управне функције мати Евгенији, већ да ће од сада функцију вршити заједно са свештеницима. Према његовим речима, ту одлуку је донела патријаршија.

У манастир Раковицу је покушао да уђе и намесник, али му окупљени грађани то нису дозволили, па је он одустао.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према сазнањима “Новости”, игуманија Евгенија тренутно није у манстиру. Иначе, она је од своје 15. године у овој светињи, односно од 1961. године.

Две полицијске патроле су присутне, али нису реаговале с обзиром да није дошло до нарушавања јавног реда и мира.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Примопредаја печата и управе у манастиру Раковица није успела: Верници стали уз игуманију Евгенију и спречили улазак намесника и благајника

  1. Просто је невероватно да исти ови ”верници” који су својим телима штитили поједине људе (дотичну игуманију) и зидине манастира Раковица од насртаја патријаршијских моћника не смеју ни да писну (или их то не занима свеједно) против тих истих моћника када они из Патријаршије кваре веру кршењем догмата кроз екуменизам (Критски ЦИА ”сабор”, молитве и саслуживање са јеретицима, јеретичке изјаве…). Сулудо. Ови ”верници” не виде од дрвета шуму и држе се споредних и мање битних ствари као пијани плота, а највеће бисере не подижу из блата у којем се ваљају свиње (екуменисти на челу са њиховим Патријархом коме без зазора и гриже савести љубе руку или га помињу на Литургијама). Знаци времена!

    1. Глупље ликовање нисам скоро видео. Ајд ви секташи маните се вашег зилотизма, ви да сте неки Православци не би бежали него би остали да браните светиње и поредак, без озбиљног отпора новотарци се неће зауставити. Ништа горе од покондирене тикве.

  2. Zalosno je cuti da se ovakvi sramni dogadjaji desavaju u SRBskoj Pravoslavnoj Crkvi i to jos u vreme Bozicnog Posta. Tada bi vjernici trebali sa vjerom I ljubavlju da se spremaju za Rodjenje Sina Bozijeg, Bogomladenca Isusa Hrista, a ne manastir da cuvaju od pojedinaca koji su uzurpirsli vlast u samoj Crkvi. Zbog mira u SRBskom narodu i Svetosavskoj Crkvi trazimo od crkveni vlasti da u duhu Hristove ljubavi povuku svoju donesenu odluku, i tako ponovo da uspostave naruseni crkveni red i poredak. SRBskom narodu Svetog Save je dosta raskola, pogotovo onih koje su crkvena vlasti same izazvale svojim pogresnim odlukama. Samo cemo tako obozeni, slozeni i umnozeni moci docekati Svetle Dane Hristovog Rodjenja i medjusobno se Pozdraviti kao SRBi, vjernici I ljudi radosnim bozicnim pozdravom punog vjere, nade i ljubavi: MIR BOZIJI! HRISTOS SE RODI! VAISTINU SE HRISTOS RODI!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *